Anasayfa Haber Galaxy S5’te Yalnızca 10,7 GB Hafıza Olacak!

Galaxy S5’te Yalnızca 10,7 GB Hafıza Olacak!

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

samsung-galaxy-s5

Geçtiğimiz hafta, Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5 tanıtıldı. Ancak cihaz, kullanıcıya bıraktığı hafıza konusunda gayet cimri.

Samsung, geçen hafta Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi akıllı telefonu olan Samsung Galaxy S5’i tanıttı. Ancak yeni gelen bilgilere göre, telefonun 16 GB’lık sürümü, hafıza konusunda kullanıcıya neredeyse hiçbir şey bırakmıyor.

Gerekli olan her şey yüklendikten sonra S5’te yaklaşık 8 GB değerinde bir dahili hafıza kalıyor. Cihazın depolama alanının yaklaşık %50’sini işletim sistemi kullanıyor gibi görünse de, durum böyle değil. Galaxy S5, kutudan çıktığı anda kullanıcıya 10,7 GB dahili hafıza sunuyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde telefonu inceleyenler telefonun  yalnızca 8 GB’lık kullanılabilir alanı olduğunu gördüğünde şok olmuştu. Ancak görünüşe göre, cihaza 2,33 GB’lık tanıtım videoları koyulduğundan dolayı cihazın kapasitesi o kadar kalmış. Söz konusu demoları cihazdan çıkardığınızda da 10,7 GB değerinde bir kapasite ile karşılaşıyorsunuz.

Cihazın kendi dosyaları çok büyük bir yer kaplasa da Galaxy S5’in en büyük avantajlarından biri, 128 GB’a kadar microSD kart desteği sunması. Büyük depolama alanı isteyen kullanıcılar, cihazlarının depolama kapasitesini microSD kart ile genişletebilecek.