Anasayfa Haber MSI R9 290X Lightning’in Teknik Özellikleri ve Detayları

MSI R9 290X Lightning’in Teknik Özellikleri ve Detayları

MSI R9 290X Lightning

MSI’dan TriFrozr desteği sağlayan yepyeni tasarıma sahip MSI R9 290X Lightning’in detaylarına yakından bakın.

Yepyeni MSI R9 290X LIGHTNING, en hızlı tek GPU deneyimi için baştan tasarlandı. Kart üzerindeki onlarca geliştirme ile R9 290X LIGHTNING artık engel tanımayan hızaşırtma performansını dünyanın tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olarak yeniden şekillendiriyor.

2 adet 8pin ve 1 adet 6pin güç konnektörleri gibi tasarım özelliklerini MSI’ın Lightning serisi ekran kartlarından alan R9 290X LIGHTNING, böylece hızaşırtma için minimum 450W güç sağlıyor. TriFrozr termal tasarımı, GPU ve kart üzerindeki diğer bileşenler üzerindeki sıcak havanın daha verimli bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlayarak sınıfında lider bir soğutma başarısına imza atıyor. GDDR5 grafik belleği ise AMD ile yapılan çalışmalar sonucunda hem hava, hem de LN2 (sıvı nitrojen) ile soğutma koşullarında en iyi hızaşırtma koşullarını sağlamak üzere optimize edildi.

MSI R9 290X LIGHTNING, yeni MSI OC Series logosunu taşıyani ilk ekran kartı. Bu logo, ekran kartının uç noktada hızaşırtmacıların elinde inanılmaz bir performans canavarı haline geldiğinin bir kanıtı. Grafik işlemcisi, uç noktada benchmark testlerinde bile en kararlı voltaj değerlerine ulaşabilmesi için özel olarak tasarlanmış 12 faz çözümüne sahip. Bunun için VRM bileşenleri devre kartının hem ön, hem de arka tarafında konuşlandırıldı. Optimize edilen bellek konfigürasyonu ise AMD’nin R9 serisinde yepyeni bellek hızlandırmalarına olanak tanıyor. Ayrıca kartın özel LN2 BIOS ayarları, uç noktada hızaşırtmacılara donanım üzerinde modifikasyon yapmak zorunda olmadan hızaşırtma rekorlarını zorlama imkanı sunuyor.

Tümleşik Donanımsal Denetimler

3x OC kits ile R9 290X LIGHTNING ekran kartının kontrolü tamamen elinizin altında. GPU, bellek ve PLL bileşenlerinin voltaj değerlerini V-Check point ölçüm noktaları ile ölçebilir, Triple Temp Monitor ile gerçek zamanlı sıcaklık değerlerine ulaşabilir, Triple Overvoltage üzerinden bu değerleri değiştirerek daha yüksek saat değerlerine ulaşabilirsiniz.

En İyi Bileşenler

Military Class 4 bileşenlere sahip R9 290X LIGHTNING, sıfırın altında veya son derece yüksek ısılar gibi en zorlu koşullara karşı koyabilecek şekilde üretildi. Çünkü dünya rekorlarını kırmak için yola çıktıysanız yalnızca en iyi bileşenler size yardımcı olabilir.

Teknik Özellikler

Model Adı R9 290X LIGHTNING
GPU AMD Radeon R9 290X – Hawaii XT
Shader İşlemciler 2816 adet
Çekirdek saat hızı 1080 MHz
Bellek Saati 5000 MHz
Bellek boyutu/tipi 4096 MB / 512 bit / GDDR5
Fan Tipi / Gücü TrifFrozr / 250 W
Boyutlar 302x131x55 mm