Anasayfa Haber Seksen Bin Dolarlık Facebook Durum Güncellemesi!

Seksen Bin Dolarlık Facebook Durum Güncellemesi!

facebook-logo

Facebook’ta bir genç kızın yaptığı durum güncellemesi, babasına tam 80.000 dolara mâl oldu.

“Bir şeyi internete koyduğunuzda, o sonsuza dek oradadır” diye bir gerçek var maalesef. Gizlilik ayarlarını yaptığınız halde izin verdiğiniz kişiler tarafından gönderileriniz görünebiliyor. Zaten bir şey sizin için gizli ve önemliyse, onu Facebook’a yazmanın gereği yoktur diye düşünüyoruz.

Şimdiye kadar çıkan haberlerde Facebook gönderilerinin insanları işten kovdurduğuna, boşanmalara vb. kötü durumlara gittiğini gördük, ancak bu durum daha farklı. Dana Snay ismindeki bir ergen kız, yaptığı durum güncellemesiyle babasına tam 80 bin dolar kaybettirdi. (175 bin Türk Lirası’ndan fazla!)

Dana’nın babası Patrick Snay, kendi çalıştığı okulu yaş ayrımcılığı yaptığından dolayı mahkemeye vermişti. Bu davayı kazanan Patrick Snay, daha önceki ödemelerine karşılık 10 bin dolar aldı. Okul, Patrick Snay’e anlaşma karşılığı 80 bin dolar daha uzlaşma bedeli ödeyecekti. Patrick Snay’in yapmaması gereken tek şey, yani uyması gereken tek anlaşma maddesi ise bu konudan kimseye bahsetmemesi idi. Ancak Patrick bu anlaşmaya uymadı ve bu durumu ailesine açıkladı.

Dana, babasının bu zaferini öğrendikten sonra Facebook’u açıp bu durumu yazdı:

Anne ve Baba Snay Gulliver’a karşı açılan davayı kazandı. Gulliver şu anda resmen benim Avrupa tatilim için gereken parayı ödüyor.

Tabii ki Dana’nın bu yazısı etrafta çok fazla dolaşamadı. Okul, Dana’nın bu yazısını çok zaman geçmeden öğrendi ve Patrick Snay anlaşmadaki kuralı ihlal ettiği için 80 bin doları ödemeyeceğini açıkladı. Okul tarafından yapılan açıklama ise şöyleydi: “Patrick Snay, tam da yapmaması gerekeni yaptı. Kızı, anlaşmada önlenmesi öngörülen davranışı sergiledi.”