Anasayfa Haber Spotify, Echo Nest’i Satın Almak İstiyor

Spotify, Echo Nest’i Satın Almak İstiyor

echo-nest-ofis

Spotify, müzik platformunu geliştirmek için The Echo Nest firmasını satın almak için kesenin ağzını açmaya kararlı.

Türkçe yerelleştirme desteği ile ülkemizde de sıkı bir takipçi kitlesi toplamayı başaran Spotify, müzik platformunu geliştirmek istiyor. Yapılan resmi açıklamalara göre Spotify, The Echo Nest’i satın almakla ilgileniyor.

Spotify, müzik platformları arasında ön planda olmaya çalışıyor. Son yıllarda bu platformda birçok yeni site ve firma çıktı. Özellikle Microsoft’un Nokia Music atağı, pazarı hareketlendirmeye yetti.

Firma, The Echo Nest’i satın alarak, Discover isimli teknolojiye de sahip olmayı amaçlıyor. Kullanıcılar, Discover sayesinde dinledikleri parçalara uygun otomatik çalma listeleri oluşturabiliyor. Yani sistem, kullanıcının beğenisini algılayıp sıradaki parçaları kendi kendine listeleyebiliyor.

Spotify CEO’su Daniel Ek, The Echo Nest’in de ekibe katılmasıyla beraber en yüksek kalitede müzik kalitesi sunup, bir basamak yükseğe çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

The Echo Nest, bağımsız olarak işlevliğine devam edecek. API dosyaları, üçüncü-parti geliştiriciler tarafından ücretsiz kullanım için indirilebilecek. Yani Spotify, benzer firmaların yaptığı gibi yeni satın aldığı markanın önünü kesmeyecek.

Öte yandan The Echo Nest’in, Paul Lamere tarafından geliştirilmiş kullanıcının zevkine göre otomatik olarak ayarlanabilen, loop seçeneklerine ve şarkıları başka şarkılarla birleştirmeye yarayan The Infinite Jukebox’a da sahip. Bu da elbette Spotify kullanıcılarının hoşuna gidebilecek bir özellik.