Anasayfa Haber DirectX 12 Geliyor!

DirectX 12 Geliyor!

DX12-logo

API savaşları geri mi dönüyor? DirectX 12’nin geleceğine dair somut kanıtlar var.

Microsoft, yeni nesil DirectX hakkında ilk açıklamalarını yaptı. DirectX 12 adıyla açılan resmi Twitter hesabı da bu açıklamaları destekler nitelikte.

Ortaya çıkan afişe baktığımızda AMD, Intel ve Qualcomm gibi firmaların logolarını görüyoruz. Yani yeni nesil API, bu firmaların ürünleri için de destek verecek.

Daha öncesinde Direct3D Özellikleri ve Microsoft’un Grafik Platoformu Evrimi hakkında bazı konferanslar yapılmıştı. Ancak DirectX 12 hakkında ilk bilgilerin 20 Mart’ta San Francisco’da düzenlenecek Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bunun duyurusu Twitter hesabı üzerinden yapıldı.

DX12’nin gelişi elbette oyuncuları da heyecanlandıracak bir haber oldu. İlk söylentilere göre DX12’nin düşük seviyeli işlemcilerde de yüksek performansla çalışacağı söyleniyordu. Eğer Microsoft bu alandaki söylentileri doğrular nitelikte bir API çıkarırsa, işte o zaman oyun dünyasında çok renkli sahnelere tanıklık edebiliriz.

Öte yandan DX12’nin hangi işletim sistemlerine destek vereceğini bilmiyoruz. Öncelikli olarak Windows 8 ve 8.1 desteği verileceği aşikar. Ancak Windows 7 üzerinde nasıl bir destek vereceği konusunda, belirsiz cevaplar var. Elbette olası bir Windows 9 desteğinin söylentileri de dolaşıyor.

Şimdilik arkamıza yaslanıp 20 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı’nı beklemeye koyulacağız.