Anasayfa Haber Panasonic’ten Zorlu Şartlara Uygun Toughpad FZ-M1

Panasonic’ten Zorlu Şartlara Uygun Toughpad FZ-M1

Panasonic FZ M1

Panasonic, 7 inç ekran boyutu ve Windows 8.1 Pro işletim sistemine sahip, 4. nesil Intel Core i5 vProişlemcili, tamamen dayanıklı tabletini Türkiye pazarına tanıttı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kurumlar, zorlu şartlar altında faaliyetlerini sürdüren saha ekiplerinin yağmur, toz, kir, sıcaklık, yüksekten düşme gibi şartlardan etkilenmeden çalışabilmelerini sağlayan çözümler arıyor. Özellikle kamu, demiryolu, enerji, hızlı tüketim, perakende, otomotiv, lojistik, sağlık, acil servis gibi sektörler kapsamında sahada çalışanlar teknoloji kullanımını ve çalışma düzenini aksatacak fiziksel koşullar içerisinde bulunabiliyor. Bu da çoğunlukla kurumlardaki iş sürekliliği ve verimliliği olumsuz yönde etkiliyor.

Dijital çağ tüm dünyayı etkisine almışken, söz konusu sektörlerde çalışanlar sahada karşılaştıkları olumsuz koşullar nedeniyle teknolojinin nimetlerinden gerektiği gibi yararlanamıyor. Panasonic, yeni çözümü Toughpad FZ-M1 ile bu ihtiyaca yanıt veriyor.

Dünyadaki ilklerin tableti

Dünyanın fansız çalışma ve 4. nesil Intel Core i5-4302Y vPro işlemci özelliklerine sahip ilk 7 inç tableti olan Panasonic Toughpad FZ-M1, aynı zamanda piyasadaki en ince ve en hafif, dayanıklı 7 inç tablet olma özelliğini taşıyor.

Panasonic Toughpad FZ-M1 Nisan 2014’ten itibaren 2.099 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Toughpad FZ-M1’in en son Intel Celeron işlemcisine sahip bir versiyonu 2014’ün ortalarında satışa sunulacak. Bu versiyon da Windows 8.1 işletim sistemine sahip olacak.

Panasonic Toughpad FZ-M1 özellikleri

FZ M1

Hem küçük hem dayanıklı

Toughpad ürün ailesi Panasonic’in tamamen dayanıklı Toughbook (mobil PC) ürün gamı ile benzer dayanıklılık standartlarına sahip. 150 cm yükseklikten düşmelere karşı dayanıklılığı testlerle sabit olan Toughpad FZ-M1 toz ve suya karşı uluslararası IP65 direnç standartlarını karşılıyor ve -10 ila +50 derece arasındaki sıcaklık koşullarında verimli bir şekilde çalışabiliyor.

Başka tabletlerle karıştırmayın, o bir oyuncak değil, bir araç!

Her sektörden mobil çalışan için tasarlanan Toughpad FZ-M1’in, daha fazla esneklik ve beceri avantajlarıyla lojistik, ulaştırma, perakende, üretim, kamu sektörü ve acil servis gibi alanlarda kullanılan cihazların yerini alması öngörülüyor. Toughpad FZ-M1, barındırdığı özelliklerin yanı sıra hız, kesintisiz çalışma ve kaliteli sonuç ihtiyacı duyan sektörlere özel olarak tasarlanmasıyla tüketici tabletlerinden ayrılıyor.

Dünyanın ilk Intel Core i5 işlemcili, tamamen dayanıklı, fansız çalışan 7 inç tableti

Toughpad FZ-M1’in fansız çalışma özelliği, 4. nesil Intel Core i5-4302Y vProTM işlemcili ilk tablet olmasına dayanıyor. Çok güçlü olan bu işlemci, Intel Core i5 CPU ailesinin bir üyesi olmanın yanında yalnızca 4,5 watt miktarında, olağanüstü düşük seviyede güç tüketiyor ve 15 watt’lık sıradan işlemcilerle karşılaştırıldığında ısı üretimini en düşük seviyede tutuyor. Toughpad FZ-M1, 4GB RAM (opsiyonel 8GB) ve 128 SSD (opsiyonel 256 GB) özellikleri ile piyasaya sunulacak.

İstenilen an, istenilen yerden kesintisiz bilgi paylaşımı!

Yalnızca 540 gram ağırlığa ve 18 mm kalınlığa sahip yeni Toughpad FZ-M1, geniş bağlantı ve esneklik seçenekleriyle öne çıkıyor. 4G mobil geniş bant, GPS ve anten özellikleri sayesinde hangi sektörde ve hangi şartlar altında çalışırsa çalışsın, tüm mobil çalışanlar bilgi ve verileri anlık olarak paylaşabiliyorlar. Mini-Serial, LAN, NFC, akıllı kart okuyucu, 1D/2D barkod okuyucu, UHF RFID, tam boyut USB 3.0, micro SD, kulaklık, DC-In ve microSIM ürünün opsiyonel özellikleri arasında yer alıyor.

Rakipsiz görüntüleme kalitesi

Panasonic Toughpad FZ M1

En son LCD teknolojisini kullanan Toughpad FZ-M1, iç ya da dış mekânda çalışmaları fark etmeksizin tüm 7 inç tablet kullanıcıları için rakipsiz görüntüleme kalitesi sunuyor. Ekstra geniş görüntüleme açıları, güçlendirilmiş cam, yüksek kontrast oranı gibi özelliklerin yanında 500 cd/m2 yüksek parlaklık ile birlikte Panasonic yansıma önleyici katmana sahip WXGA (1280×800) çözünürlüklü ekran, her türlü aydınlatma koşulunda on parmak kapasitif dokunmatik ekran becerilerini sergileyebiliyor.

Uzun pil ömrü ve çalışma esnasında pil değiştirme özelliği

Ortam ışığı sensörü gibi dahili pil ömrü tasarruf teknolojilerine sahip olan Toughpad FZ-M1, 2 saat süreli şarj edilen değiştirilebilir pili ile 8 saat boyunca çalışabiliyor. Daha uzun süre çalışma ihtiyacı bulunan kullanıcılar için çalışma anında değiştirilebilir pil kurulumu ayarlanabilir giriş seçenekleri ile yapılabiliyor.

Kameralar ve işletim sistemi

FZ-M1, canlı video görüşmesi ya da sahada fotoğraf çekme ihtiyacı bulunan kullanıcılar için 2 megapiksel ön kamera, stereo mikrofon ve 5 megapiksel arka kamera özellikleriyle donatıldı. Opsiyonel olarak 8 megapiksel arka kamera özelliği de bulunuyor. Kurumsal müşteriler Windows 8.1 Pro işletim sisteminin sunduğu kullanıcı işlevselliğinden faydalanabiliyor. Cihazda Windows 7 işletim sistemi seçenekleri de bulunuyor.

Microsoft’un Windows XP’ye verdiği desteğin sona erecek olması ışığında en güncel Windows 8.1 Pro ve 7 versiyonları donanımlarını yükseltmek isteyen kurumlara işletim sistemine akıcı bir şekilde taşınma seçeneklerini sunuyor.

Toughpad’i verimli kılan aksesuarlar

Mobil çalışanların Toughpad FZ-M1’den en yüksek faydayı sağlamaları için masaüstü kızağı, araç yuvası, çoklu pil şarj aleti, omuzluk, el kayışı, taşıma kılıfı ve pasif kalem gibi aksesuarlar sunuluyor.