Anasayfa Haber Vodafone Almanya’dan Yeni Güvenlik Önlemleri

Vodafone Almanya’dan Yeni Güvenlik Önlemleri

sifre-guvenlik

Vodafone, Almanya’daki kullanıcıları için SIM kart bazlı güvenlik kilidi hizmeti sunacak.

Son dönemdeki izlenme, takip ve dinlenme vak’alarının ardından mobil kullanıcılar, daha fazla güvenlik önlemine ihtiyaç duyuyor. Bu bilgilerin ışığında Vodafone’un Almanya karargahı yeni bir güvenlik önlemi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Vodafone Germany (Almanya), SIM kart üzerinden bağlantıları kriptolayacak bir güvenlik yazılımı üzerinde çalışıyor. Bu yazılım kişinin telefon görüşmelerinin de dinlenmesini engelleyecek. Bu önlem yapılabilir. Daha önce benzer örnekleri akıllı kartlar ve güvenlik çipleriyle görmüştük.

Dünyaca ünlü GSM operatörü yeni kilidi için Giesecke & Devrient isimli güvenlik firmasıyla ortak çalışacak. Ortaya çıkarılacak yazılım sayesinde e-mailler, dökümanlar, VPN bağlantıları ve benzer bağlantı noktaları güvenlik alına alınacak. Hali hazırda benzer SIM güvenlik çalışmaları için S/MIME kodlamaları kullanılıyor. Ancak firma PGP sistemi kullanmaktan yana. Çünkü bu sistemin aşılması daha zor.

Öte yandan Vodafone’un telefon görüşmelerinin korunması için, Android, iOS ve Windows Phone için Secure Call uygulaması adı altında farklı bir güvenlik yazılımı da çıkartması bekleniyor.