Anasayfa Haber PlayStation 4’e Oyun Kiralama Özelliği Geliyor

PlayStation 4’e Oyun Kiralama Özelliği Geliyor

playstation-store

PlayStation 4 oyuncularının fazlasıyla işine yarayacak yeni bir özellik geliyor.

Oyuncuların en büyük kabuslarından biri, merak ettikleri oyunların beklentilerini karşılamamasıdır. Beta kaydı, ön-sipariş ve genel yayın sırasında bu oyunu satın almış olabilirsiniz. Ancak oyunun hayal ettiğiniz gibi olmamasından ötürü, verdiğiniz paranın boşa gittiğini düşünüyorsunuz.

Bazı oyunların demo sürümleri mevcut değil. Artık eskisi gibi her oyunun demo sürümleri çıkmıyor. Bu yüzden oyuncular, beta süreçlerine katılarak, oyun hakkında az da olsa fikir sahibi olabiliyorlar. Ama oyunun tam sürümü piyasaya çıktığında hayal kırıklığına uğruyorlar.

Sony, bu sorunu aslında bugüne kadar yapılması gereken bir özellikle çözecek gibi gözüküyor. PlayStation 4 kullanıcıları, artık PS Store üzerinden oyunları kiralayabilecek. Bu özellik henüz resmi kullanıma geçmedi; Ancak ilerleyen süreç içerisinde oyun kiralama özelliği, yaygın bir kullanım olarak karşımıza çıkabilecek.

playstation-store-kiralama

Özellik için kiralama linklerinin, bazı oyunların başlıkları altında sunulduğu belirtiliyor. Ancak linkler henüz çalışmıyor. 1 Günlük, 1 Haftalık ve 1 Aylık olmak üzere kiralama seçenekleri sunulacak. Oyunun gerçek fiyatından daha düşük olması planlanan ücretlendirme seçenekleriyle, kullanıcılar oyunu satın almadan yakından inceleyebilecek.

Kiralama fikrinde, oyuncuları kısıtlayıcı herhangi bir unsur bulunmayacağı söyleniyor. Yani 1 günlük kiralama yapan oyuncu, sanki tam sürüm oyun satın almış gibi olacak. Ancak süre sınırlamasından ötürü oyunu sadece 24 saat boyunca oynayabilecek. İşin aslı, bir oyuna çok para vermeden de 24 saat içerisinde keyfini sürmek, oldukça iyi bir alternatif olarak gözüküyor.

Su yüzüne çıkan sıkıntılardan en büyüğü, kiralama işleminin başlamasından itibaren mi yoksa oyuna başladığınız andan itibaren mi bu sürenin başlayacağı. Çünkü bağlantı hızının yavaş olduğu bölgelerde, bir oyunu indirmek saatler alabiliyor. Yani 24 saatlik deneyim yerine 20 saatlik deneyim kazanmak, verilen kiralama ücretini karşılamayacak.

Bunun için Sony’nin belirli kısıtlamalar koyacağı söyleniyor. Mantıklı olarak internet bağlantısı 5 Mbps’den düşük olan kullanıcılar, kiralama imkanına kavuşamayabilir.