Anasayfa Haber Android Wear Yeni Ortaklar Kazandı!

Android Wear Yeni Ortaklar Kazandı!

android-wear-gorsel

Google’ın Android Wear projesine Motorola, HTC, LG, Samsung ve ASUS katıldı.

Android Wear, Google’ın giyilebilir cihazlarda yarattığı devrim niteliğindeki teknolojiyi, diğer firmalarla paylaşmayı hedefleyen bir proje. Donanım partnerliği için bir dizi yeni firma Android Wear projesine katılmaya karar verdi. Samsung, HTC, LG, ASUS, Motorola ve daha birçok teknoloji devi Google’ın Android Wear projesine partner oldu.

Bu firmaların arasından LG ve Motorola, hali hazırda yeni giyilebilir cihazlarını tanıttı: LG G Watch ve Moto 360 akıllı saat.

Moto 360 akıllı saat, Android Wear teknolojisi ile bu alanda yeniliklere öncü olacak bir cihaz. Akıllı saat Google Now ile çalışıyor. Moto 360, navigasyonun yanı sıra takvim ve hava durumu gibi özelliklerle beraber geliyor. Ayrıca Hangouts üzerinden bildirimleri de kullanıcıya yansıtıyor.

LG G Watch ise benzer özellikler sergiliyor. Google’ın, Ok Google ses komutları ve Google Now altyapısıyla çalışıyor. LG’ye göre bu cihaz, giyilebilir cihazlar arasında önemli bir noktada bulunacak. Elbette Android Wear desteğini de arkasına almış olması, cihaza olan güveni artırıyor.

Google’ın açıklamasına göre bu firmalardan ayrı olarak Qualcomm, Intel, MIPS, Mediatek, Broadcom gibi firmalar da Android Wear partnerliğine katılmak için can atıyor.