Anasayfa Haber Google Chromecast Avrupa Pazarına Geliyor!

Google Chromecast Avrupa Pazarına Geliyor!

Chromecast Google

Google’ın multimedya aparatı Chromecast sonunda Avrupa pazarına giriş yapacak.

Google’ın multimedya ve online stream aparatı Chromecast, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık olmak üzere 11 Avrupa ülkesinde satışa çıkıyor.

Bir parmak büyüklüğündeki Chromevast, TV üzerine HDMI çıkışıyla bağlanıyor. Kullanıcı aparata Wi-Fi üzerinden bağlanarak YouTube, Google Play Movies, Google Play Music ve Netflix gibi programların sağladığı içerikleri TV’ye yansıtabiliyor. Benzer şekilde akıllı telefon, tablet ve PC desteğiyle de medya içerikleri oynatılabiliyor. Chromecast, Android tablet ve telefonlar; Apple’ın iPhone ve iPad cihazları ile Windows ve Mac bazlı tarayıcılarla uyumlu çalışıyor.

Chromecast’in, Avrupa’daki yerel yayınları da destekleyeceği duyuruldu. Birleşik Krallık’ta BBC’nin iPlayer programı, Fransa’da TV Pluzz ve SFR TV kanalları, Almanya’da ise Watchever uygulaması Chromecast üzerinden destek sağlayacak.

Kuzey Amerika’da kullanıma sunulan aparat Danimarka, Finlandiya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç’te satışa çıkacak. Bu Avrupa ülkeleri dışında, Kanada’ya da giriş yapacak. Birleşik Krallık’ta 30 Sterlin fiyatı olan cihaz, diğer Avrupa ülkelerinde 35 Euro’dan alıcı bulacak. Birçok online alışveriş sitesi ve tüketici elektroniği mağazasında satışa çıkacağı belirtildi.

Türkiye pazarı konusunda ise bir açıklama yok. Ancak altyapı yetersizliğinden ötürü Chromecast’i ülkemizde göremeyebiliriz.