Anasayfa Haber Android Saatler Geliyor!

Android Saatler Geliyor!

google-logo

Android işletim sistemine sahip akıllı saatlerin, bu yıl içerisinde piyasaya sunulacağı söyleniyor.

Google’ın açıklamalarına göre Android işletim sistemine sahip akıllı saatler hazır. Donanım ortaklarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında, mobil pazara girmeye hazırlanan Android saatlerin, 2014 yazında çıkması planlanıyor.

Yazılım ve teknoloji devi Samsung, Motorola, LG, Intel ve Qualcomm gibi firmalarla anlaştığını duyurmuştu. Motorola’nın ve LG’nin akıllı saatleri şimdiden hazır. Teknik özelliklerine dair ilk bilgiler de internete sızdırıldı.

LG’nin G Watch ile Motorola’nın Moto 360 akıllı saatleri ile ilgili ilk bilgileri Android Wear Yeni Ortaklar Kazandı! başlıklı haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Bu cihazların yaz aylarında çıkacağı kesinleşti.

Araştırmacılar akıllı saat teknolojisinin, büyük bir pazara ilk adımlar olduğuna inanıyor. Henüz bu teknolojinin kullanılabilirliği emekleme evresinde. Ancak akıllı telefon pazarının 5 yıl önceki halinden bu yana nasıl bir gelişim gösterdiğini incelersek, aynı durumu akıllı saatler için de söyleyebiliriz. Juniper Research araştırma firmasının tahminlerine göre 2018 yılına geldiğimizde 130 Milyon akıllı saat sevkiyatı yapılacak.

Öte yandan arap saçına dönen iWatch hakkında bir bilgi yok. Apple’ın CEO’su Tim Cook, firmanın ilk akıllı saati hakkında birkaç ipucu paylaşmıştı. Ama halen ortada bir cihaz yok.