Anasayfa Haber İnternetiniz mi Yok? Çünkü DNS de Artık Yasak!

İnternetiniz mi Yok? Çünkü DNS de Artık Yasak!

Türkiye’de Twitter’dan sonra engelli sitelere erişimi mümkün kılan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4. gibi DNS’ler de yasaklandı. İnternete Türkiye dışı DNS’leri kullanarak erişim servis sağlayıcılar tarafında engellendi…

Geçtiğimiz gün uygulanan Twitter’a erişim engelinin ardından 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. gibi DNS’ler ve bazı alternatifler yasaklandı. İnternet bağlantısının kesildiğini düşünen kullanıcılar servis sağlayıcıların teknik destek telefonlarına akın etti. Twitter ve pek çok siteye erişimi IP tabanlı olarak engelleyen yerli DNS sunucularının kullanılması yönünde destek alan kullanıcıların soruları yanıtlanmıyor.

Yanıtlanmayan sorular DNS yasağının hangi hukuki kararla uygulandığı, neden uygulandığı ve ne zaman sona ereceği. Yerli DNS’lerin bu yoğunluğu kaldırıp kaldıramaycağı da henüz belirli değil. Şimdilik bazı kullanıcılar farklı DNS adreslerinin hala kullanılabildiğini belirtse de bu durumun ne kadar süreceği, yasağın nereye kadar uzanacağı belirsizliğini koruyor. Türkiye’de en hafızada kalıcı ve daha önceki yasaklar döneminde ezberlenen 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. DNS’leri aynı zamanda toplum hafızasında önemli bir yer tutuyor.

Twitter’a DNS Değiştirerek Girebilmek Neyi Değiştirmez?

Twitter Türkiye’de Engellendi!