Anasayfa Haber Cisco’dan Bulut Tabanlı Sistemlere Devasa Yatırım

Cisco’dan Bulut Tabanlı Sistemlere Devasa Yatırım

cisco-bulut

Cisco, bulut tabanlı sistem ve teknolojilerde lider olmak için kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

Cisco Systems, bulut tabanlı teknolojilere yatırım yapmaya hazırlanıyor. Firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre önümüzdeki 2 yıl içerisinde Cisco, 1 Milyar Dolar yatırım yapacak.

Firma bu yatırım ile veri merkezleri oluşturacak. Böylece Cisco Cloud Services adı altında yeni bir hizmet sunmaya başlayacak. Cisco’nun böyle bir yatırım yapacak olması, teknoloji dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü bu firma network için yazılımlar ve donanımlar geliştiriyor.

Ancak Cisco’nun hamlesi oldukça mantıklı. Çünkü bulut tabanlı sistemler, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılmaya başlandı. Şu an bulut tabanlı sistem pazarının en ağır topu Amazon. Cisco, 1-2 yıl içerisinde yapacağı yatırımlar sayesinde bu pazarda ön plana çıkmayı başarabilir. Hali hazırda elinin altındaki yazılımlar ile oluşturulacak devasa bir sayesinde, bulut tabanlı teknoloji denildiğinde akla gelen ilk firmalardan biri olur.

Firma çoktan bu platform için partnerlik anlaşmalarına imza attı. Avustralyalı telekom servis sağlayıcısı Telstra, teknoloji distribütörü Ingram Micro ve Hindistan bazlı IT firması Wipro, Cisco’ya destek verecek partner firmalar olacak.