Anasayfa Mobil LG’den Eşi Benzeri Görülmemiş Akıllı Ampüller

LG’den Eşi Benzeri Görülmemiş Akıllı Ampüller

lg-akilli-ampul

LG, teknolojik çağa uygun, telefonla kontrol edilebilen akıllı ampüllerini tanıttı.

Güney Kore merkezli LG, B1030EA5L6B ve B1050EA5L6B ürün numaralarına sahip ilk akıllı ampüllerini ortaya çıkardı. Bu ampüllerin içerisinde Bluetooth 4.0 bağlantı noktası var. Bu sayede akıllı telefonlarla kontrol edilebiliyor.

Teknik özellik açıklamalarına göre Android 4.3 ve üstü ile iOS 6.0 ve üstü işletim sistemine sahip akıllı telefonlar sayesinde ampüller kontrol edilebiliyor. Bağlantı kurulduğunda, kullanıcı akıllı telefonu vasıtasıyla ışıkları açıp, kapayabiliyor ya da ışık ayarını istediği düzeye getirebiliyor. Hatta bir alarm aracılığıyla belirtilen saatte yanmasını ayarlayabiliyor.

LED ampüller 10W enerji ile çalıyor. Bu da %80 enerji tasarrufu demek. LG’nin açıklamasına göre yeni ampüllerin, her gün 5 saatlik kullanım süresi ile 10 yıllık ömürleri var. Telefona yüklenen uygulama sayesinde ampüllerin gün içerisinde ne kadar açık kalabileceğini de ayarlamak mümkün. Android için Play Mode özelliği sayesinde, müzik çalınan parti ortamlarında da otomatik olarak ışık kısılıyor. Hatta telefonunuza çağrı geldiğinde, ampül yanıp sönebiliyor.

Açıklamalara göre ampüllerin fiyatı 35.000 Güney Kore Wonu (72 TL) olacak. Yakın bir zamanda Güney Kore pazarına giriş yapacak akıllı ampüllerin, dünya pazarına giriş yapıp, yapmayacağı henüz belli değil.