Anasayfa Haber Samsung Galaxy S5 Herkesten Önce Hindistan’a Gidiyor!

Samsung Galaxy S5 Herkesten Önce Hindistan’a Gidiyor!

Samsung-Galaxy-S5

Samsung’un yeni amiral gemisi, Avrupa ve K. Amerika pazarından önce Hindistan’da satışa sunuluyor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un S serisi yeni amiral gemisi, geçtiğimiz ay Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı. Galaxy S5, 11 Nisan itibariyle 150 ülkede satışa çıkacak. Ancak, Galaxy Note 2’de olduğu gibi Hindistan, bu telefona herkesten önce ulaşacak.

Galaxy S5’in Hindistan pazarı için çıkış tarihi 27 Mart 2014. Yani bu hafta içerisinde pazara sürülmüş olacak. Aynı şekilde Malezya pazarında da 27 Mart tarihinde kullanıcılara sunulacak.

Bu elbette Samsung’un pazar stratejisinden başka bir şey değil. Telefonun 1 hafta öncesinde bu ülkelerde satışa sunulması, pazarın müşterilerini memnun edecektir.

İsterseniz Galaxy S5’in teknik özelliklerini bir hatırlayalım. Yeni telefonun iki farklı modeli olacak. Birinde Snapdragon işlemci varken diğerinde Exynos Octa Core işlemci bulunacak.

Samsung-Galaxy-S5-2

5.1-inç büyüklüğündeki ekranı 1920×1080 Full HD çözünürlük sağlayacak. Ekran paneli Super AMOLED desteği sağlıyor. Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip telefonun içerisinde Samsung’un kendi geliştirdiği arayüz bulunuyor. Arka tarafındaki 16 megapiksellik, LED flash desteği sağlayan kamera 4K video çekebiliyor. HDR, Selective Focus, Virtual Tour Shot gibi fotoğraf çekim özelliklerine sahip. Telefonun ön tarafında ise 2.1 megapiksellik bir kamera var.

Samsung’un açıklamasına göre Galaxy S5, piyasadaki en hızlı Auto Focus özelliğine sahip. Phase Detect teknolojisi sayesinde 0.3 saniye içerisinde focus özelliği devreye giriyor. Ayrıca IP67 sertifikası ile su ve toza karşı dayanıklılık sergiliyor.

Biometrik ekran koruma özelliği sayesinde, parmakizi okuyarak mobil ödemeler gerçekleştirilebilecek. Bu özellik ayrıca telefonun güvenliğini de katbekat artırıyor. S Health 3.0 uygulaması sayesinde, birçok sağlık takip sistemi Galaxy S5 içerisinde sığdırılmış. 2800 mAh bataryası ve Ultra Power Saving Mode özelliği ile enerji harcamasını en düşük düzeyde tutuyor. Wi-Fi ve LTE bağlantı noktaları için geliştirilmiş Download Booster sayesinde de daha hızlı indirme gerçekleştirilebiliyor.

Galaxy S5, kömür siyahı, açık beyaz, elektrik mavi ve bakır gümüş renk seçenekleri ile pazara sunulacak. 11 Nisan tarihinde ülkemizde de farklı GSM operatörleri aracılığıyla, mobil pazara giriş yapması bekleniyor.