Anasayfa Haber AOC ve Philips Monitörleri Pazar Payını Artırdı!

AOC ve Philips Monitörleri Pazar Payını Artırdı!

AOC e2451Fh

AOC ve Philips monitörlerinin lisans ortağı MMD, pazar payında daha da fazla büyüme elde etti.

Monitör piyasası daha fazla istikrara kavuşsa da, daha geniş ekran ölçülerine yönelik trend aynı kaldı. Pazar araştırma şirketi Context’in son rakamlarına göre, Batı Avrupa’daki 27 inç ekranlar 2013’ün son çeyreğinde, 2012’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 40’tan fazla büyüme kaydetti. AOC ve Philips, büyük ekran segmentinde birlikte yüzde 27’lik pazar payına ulaştı ve pazar lideri konumuna geldi.

Thomas Schade
Thomas Schade

AOC ve MMD’nin EMEA bölgesi Başkan Yardımcısı Thomas Schade şu açıklamayı yaptı: “İki markamızla, AOC ve Philips ile, sürekli inovasyona ve müşterimizin ihtiyaçlarına odaklanıyoruz. Biz ekran uzmanıyız, trendleri belirliyoruz ve yeni kategoriler piyasayı değiştirmeye başladığında her zaman en önde yer alıyoruz. Büyük ebatlı monitörler ve Android temelli Hepsi Bir Arada ekranlar gibi ürünlerimiz inovasyon odaklı yaklaşımımızın sadece iki örneği, bu yaklaşımımızın daha pek çok kanıtı geniş ürün gamımızda mevcut. İki yıldan fazla bir süredir piyasadaki büyümenin üstünde büyüyoruz. Sonuç olarak da bizi gururlandıran ve doğru stratejiyi seçtiğimizi gösteren bir pazar payına ulaştık.”

Türkiye’de, iki marka da zaten güçlü olan konumlarını daha da geliştirdi. 2013’ün son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, ortak pazar payı yüzde 13’ten fazla büyüdü. Sadece Philips, pazar payını yüzde 23 arttırmayı başardı. İki marka birlikte, yüzde 33 pazar payı ile piyasanın lideri konumunda.