Anasayfa Haber Eski Playstation Oyunlarınızı Atmayın!

Eski Playstation Oyunlarınızı Atmayın!

Sony’nin PS4 üzerinde eski PS1 ve PS2 oyunlarını destekleyeceğine dair söylentiler var.

Amerikan oyun endüstrisinden basına sızan bazı haberlere göre, Sony eski Playstation oyunlarının yeni nesil konsolları üzerinde çalışmasına yönelik bir girişim içinde. Firmanın zaten PS1 ve PS2 oyunlarını PS4 üzerinde de oynanır hale getirmeyi düşündüğü biliniyordu, bu iki konsol için çıkmış olan oyunlar çok büyük ve kıymetli bir kütüphane oluşturuyor.

Ne var ki Sony’nin eski oyunlar arasından seçtiklerini yeniden elden geçireceği ve bunları PSN üzerinden satışa sunacağı tahmin ediliyordu, çünkü firmanın açıklamaları genellikle buna işaret ediyordu. Ancak bunu yapmak hem çok zaman alacaktı, hem de sadece belirli sayıda klasik oyunu kapsayacaktı. Sony’nin bunun yerine bir emülasyon yazılımı yardımıyla eski oyunları doğrudan PS4 üzerinde oynar hale getirmeye karar verdiğine dair söylentiler mevcut.

Buna göre, emülasyon yazılımı PS4’ün donanımsal gücüyle birleşince, eski PS1 ve PS2 oyunlarını rahatlıkla, hem de 1080p çözünürlükte çalıştırabiliyormuş. Tabii ki yazılım oyunun orijinal dokularını yeniden boyutlandıramaz, vaktiyle 480p için hazırlanmış olan kaplamalar mucizevi bir şekilde 1080p’ye dönüşmeyecek. Ama eski oyunlar yeniden ve en baştan yapılmak zorunda kalmadan çalıştırılabilecek. İşin güzel yanı, bu durumda eski PS1 ve PS2 oyun disklerini de doğrudan PS4’e takıp çalıştırmamak için bir sebep kalmayacaktır. Tabii Sony bunu özellikle engelleyecek bir adım atmazsa!

Bu söylentiler doğruysa ve Sony kıdemli kullanıcıların kalbini kıracak ters bir adım atmazsa, yakın bir zamanda PS1 ve PS2 oyun diskleri piyasada yeniden kıymet kazanabilir. Eski klasiklere sahip olmayanlar ise tahminen PSN üzerinden bunları edinebilecektir.