Anasayfa Haber Güney Kore, Galaxy S5’e Daha Erken Kavuşuyor!

Güney Kore, Galaxy S5’e Daha Erken Kavuşuyor!

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

samsung-galaxy-s5

Samsung’un engellemeye çalışmasına karşı, Güney Kore kullanıcıları Galaxy S5’e daha erken ulaşabilir.

Samsung’un yeni amiral telefonu geçtiğimiz aylarda düzenlenen MWC 2014 sırasında ortaya çıkmıştı. Galaxy S5’in çıkış tarihi 11 Nisan olduğu açıklandı. Bu çıkış tarihi ülkeden ülkeye değişiyor. Ancak ortaya çıkan son haberlere göre Güney Kore kullanıcıları, telefona daha erken ulaşabilir.

Güney Kore’li, GSM operatörleri Galaxy S5’i daha erken piyasaya çıkarmak istediklerini Samsung’a bildirmişti. Özellikle SK Telecom Co. firmasının bu konuda çok baskısı oldu. Ancak anlaşılan o ki, Samsung bunu engelleyemeyecek.

Galaxy S5’in, Güney Kore çıkış tarihinin 5 Nisan’a çekileceği söyleniyor. Samsung, bu konuda hükümet desteği ile operatörlere cezai yaptırımda bulunmayı düşünüyor. Ancak çoktan ön siparişler açıldı ve kullanıcılara 5 Nisan’da teslim teminatı verildi.

SK Telecom kullanıcıları bugün itibariyle, Galaxy S5’i 866.800 Won (1.771 TL) karşılığında satın almaya başladı. Öte yandan Galaxy S5’in ön siparişleri ülkemizde de açıldı.

galaxy-s5-turkiye

Akıllı telefon tutkunları 26 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında Galaxy S5 için ön sipariş formunu resmi Samsung sitesi üzerinden doldurabiliyor. Ülkemize hangi Galaxy S5 modelinin geleceği henüz bilinmiyor. Hatırlarsanız, Galaxy S5’in Qualcomm ve Exynos olmak üzere iki farklı işlemci modeli var. Söylentiler, Türkiye’ye Exynos yonga setine sahip modelin geleceğini işaret ediyor.

Türk kullanıcılar 2.199 TL karşılığında, ön sipariş ayrıcalığıyla 9 Nisan’da Galaxy S5’e ulaşabilecek.