Anasayfa Haber BlackBerry’nin Kaybı Gittikçe Artıyor

BlackBerry’nin Kaybı Gittikçe Artıyor

blackberry

BlackBerry zor zamanlar geçiriyor. Firmanın finansal rakamları hiç de iyi gözükmüyor.

BlackBerry, finansal rakamlarına dair açıklamalarda bulundu. 1 Mart itibariyle, firmanın 2013’ün dördüncü çeyreğinde kaybettiği para miktarı 423 Milyon Dolar’ı buldu.

Kazançlar da hiç iyi gözükmüyor. 2007 yılında, yıllık 1 Milyar Dolar’lık kazanç barajını aşan firma, gittikçe aşağı düşüyor. BlackBerry’nin kazancı 2.68 Milyar Dolar’dan, 976 Milyon Dolar’a düştü. Araştırmacıların fikrine göre BlackBerry bu yılı 1.11 Milyar Dolar’lık gelirle kapatabilecek.

Firmanın yıl içerisinde satışa çıkardığı cihazların %68’lik kısmını BlackBerry 7 oluşturuyor. Yeniden doğuş projesi olarak adlandırılan BlackBerry 10’un satışları ise beklenileni veremedi.

BlackBerry, mobil pazarda iPhone ve Android’e karşı tutunamadı. Windows Phone hamlesi ile yükselişe geçen Nokia da, bu pazarda aslan payına ortak olmayı başardı. BlackBerry’nin akıllı telefon pazarındaki payı %1’in altına düştü.

Firmanın satılması gündemde. Birçok alıcı firmayla geçtiğimiz yazdan beri görüşüldüğü biliniyor. Bakalım BlackBerry, 2014 yılının sonunu görebilecek mi?