Anasayfa Haber Sony’den 13-inçlik Dijital Sayfa

Sony’den 13-inçlik Dijital Sayfa

sony-dijital-sayfa

Sony’den tüketici elektroniği pazarına beklenmedik bir ürün: Dijital Sayfa

Sony, not alma alışkanlıklarımızı değiştirecek bir ürün ile ortaya çıktı. 13.3-inç boyutlarındaki Dijital sayfa, belli ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir biçimde dizayn edildi. Bu konuya sonra değineceğiz.

Dijital sayfa ile eğitim, iş ya da hukuki işlemleriniz için not alabileceksiniz. Mayıs ayında pazara sürülmesi beklenen ürünün fiyatı ise biraz uçuk. 1.100 Dolar’a alıcı bulması beklenen dijital sayfanın, tablet özellikleri taşımıyor olması da şaşkınlıkla karşılandı.

Sony’nin açıklamasına göre bu ürün 1200×1600 çözünürlük sağlıyor. Stylus desteği ile üzerine kalemle not alma imkanınız var. Ayrıca yansıma yapmıyor. Yani elinizde gerçekten bir kağıt tutuyormuş hissi yaratıyor.

Dijital Sayfa, AC ya da USB çıkışı sayesinde şarj edilebiliyor. İçerisindeki bataryanın 1 hafta kullanım süresi olduğu belirtildi. Ayrıca Wi-Fi ile bağlantı sağlanabiliyor. 4 GB’lık dahili hafızasını microSD yuvası ile yükseltebilirsiniz.

Özellikle ABD’de bir standart olarak kabul edilen 215.9 mm x 279.4 mm boyutlarındaki cihazın ağırlığı ise 358 gram. Bu standart birçok ülkede kabul görmüyor. Yani A4 boyutlarında değil. Bu yüzden sürülecek pazar yelpazesi oldukça kısıtlı.

Bir diğer sorun ise ürünün yalnızca PDF dosyalarını okuyor olması. Eğer Word ya da Excel dosyalarınız varsa Dijital Sayfa ile okuyamayacaksınız. Bu da ürünün kullanım alanlarını kısıtlıyor.