Anasayfa Makale İncelemeler Corsair Obsidian 250D İncelemesi

Corsair Obsidian 250D İncelemesi

Sonuç

Corsair Obsidian 250D (1)

Corsair’in, 800D modeli ile başladığı kasa macerası, geçen hafta incelediğimiz tasarım harikası Carbide Air 540’la son hızıyla devam ediyor. İncelemeye gelen 250D ise, firmanın tepe seviyesi modellerinden oluşan Obsidian ailesinin en şirin ve küçük bireyi.

Mini-ITX platformları için tasarlanan Obsidian 250D, 351 x 277 x 290mm ölçülerinde ve 4.2kg ağırlığında bir SSF model olarak karşımıza çıkıyor. Kasanın dış tasarımı, Obsidian serisindeki diğer kasalar gibi son derece sade hatlara sahip. 0.7mm kalınlığındaki SECC çelik gövde ve iskeleti yanında, fırçalanmış alüminyum malzeme ile desteklenen ön paneli, malzeme kalitesi bağlamında son derece iyi seviyede.

1 x 5.25″, 2 x 3.5″ ve 2 x 2.5″ olmak üzere toplam 5 adet sürücü desteği, bu kadar küçük ölçülerdeki bir kasa için hiç de fena sayılmaz. Tüm sürücülerin vida ve tornavida kullanılmadan monte edilmesi yanında, sürücü yuvalarına kasa dışından erişimi sağlayan kızaklı sürücü yuvaları, özelikle montaj sırasında kullanıcısına büyük oranda kolaylık sağlıyor.

Başarılı tasarımı yanında Obsidian 250D’nin soğutma performansı da oldukça etkileyici. Sol yan paneldeki havalandırma ızgarası sayesinde, işlemcilerden daha fazla ısı üreten ekran kartının fan-ları havayı direkt olarak kasa dışından alıyor. Kullanıcının tercihine göre havayı dışarıdan-içeriye yada içeriden-dışarıya doğru yönlendiren ön/iç paneldeki 140mm ve sağ yan paneldeki 120mm’lik fanlar, anakart üzerindeki bileşenleri sağlıklı bir şekilde soğutuyor. Ancak bununla yetinmeyenler, daha doğrusu daha fazla soğutmaya ihtiyaç duyanlar için arka paneldeki 2 x 80mm ve sağ yan paneldeki 1 x 120mm’lik fan yuvaları da göreve hazır. İlave olarak ; SSF oyun sistemlerini hedefleyen bir kasada 240mm’lik radyatörlü su soğutmanın da kullanılabiliyor olması da, 250D’nin artı hanesine yazabileceğimiz en büyük ergonomik detaylardan biri.

Sadece 351mm derinliğe ve 290mm yüksekliğindeki 250D’de; maksimum 290mm uzunluğunda ekran kartı, 95mm yüksekliğinde işlemci soğutucusu ve 180mm uzunluğundaki güç kaynaklarını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Rakamlar herhangi bir şey ifade etmediyse şu şekilde örnek verelim; Obsidian 250D ye kurulacak sistemde MSI R9 280X, orta yükseklikte bir işlemci soğutucu ve 1000 watt’lık bir güç kaynağını sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Daha önce incelediğimiz pek çok SFF modelde olduğu gibi küçük ebatlar, kasa üzerine yerleştirilecek bileşenlerin montajını zorlaştıran bir özellik karşımıza çıkıyor. Hatta çoğu kasa için”dar alanda kısa paslaşmalar” deyimini kullanmıştık. Ancak tasarımı ön planda tutan Corsair, 250D üzerine monte edilecek tüm bileşenler için son derece ergonomik detaylara yer vererek, bu ölçülerdeki bir kasa için olabilecek tüm rahatlığı sağlamış görünüyor.

Satın alma aşamasında;

Obsidian 250D, 290mm uzunluktaki ekran kartı montajına izin veren tasarımı ve ve üst seviye soğutma seçenekleri ile öncelikli olarak Lan Party meraklılarının ve masaüstünde fazlaca yer kaplamayan oyun sistemi kurmak isteyenlerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaktır. Eğer Mini-ITX platformu üzerinde üst seviye bir oyun sistemi kurmak istiyor ve özellikle soğutma tarafında ödün vermek istemiyorsanız, Obsidian 250D tam da aradığınız bir kasa.

Kısa bir süre sonra ülkemize giriş yapacak kasanın yurtdışı fiyatları yaklaşık 100$ civarında. Türkiye’ye giriş yaptığında rakamın bir miktar daha artacağını dipnot olarak geçelim.

Editörün Seçimiali-yeni-set_r2_c6  TAVSİYE EDER