Anasayfa Haber Nokia’dan Yok Edilemez Kamera Devrimi

Nokia’dan Yok Edilemez Kamera Devrimi

nokia-3310

Nokia, efsane telefon 3310’u, 41 Megapiksellik devasa bir kamera ile yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu hafta içerisinde Nokia’nın 2 yeni Windows Phone tanıtması bekleniyordu. Microsoft’un San Francisco’da düzenlediği BUILD geliştirici konferansı sırasında da yeni telefonlar hakkında ipuçları verilmişti. Ancak Nokia, takipçilerini şaşırtacak bir duyuruya imza attı.

Firma tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Nokia 3310 geri dönüyor. Hem de ne geri dönüş! Nokia, yeni 3310 içerisine PureView teknolojisine sahip 41 Megapiksellik bir kamera yerleştirip piyasaya sunacak.

Nokia 3310, 2000 yılında mobil pazara sunulduğundan bu yana 125 Milyon birim satış başarısı elde etmiş, efsane bir telefondu. İnternet üzerinde bir fenomen haline gelen 3310, bozulmayan yapısı ve yere sertçe düşse bile parçalanmayan kasası ile mobil kullanıcıların en sevdiği telefonlardan biri olmuştu.

Telefonun kamerasında ZEISS optik lensler ile çift LED ve Xenon flash var. İşlemcinin biraz ortalama kaldığını söylemek gerekiyor. Nokia, telefon içerisine 1.5 GHz frekans hızında işlem yapabilen bir işlemci koymuş. 1430mAh’lık bataryasının telefonun gün içerisindeki ihtiyacını karşılayacağı söyleniyor.

nokia-3310-2

2 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip Nokia 3310, microSD çıkışı sayesinde artırılabilir hafızaya sahip. 3G ve 4G LTE bağlantı noktaları mevcut. Ayrıca nostalji yapmak isteyenler için Snake 2, yüklü olarak sunulacak.

Sarı, mavi, kırmızı ve yeşil renk seçenekleri olan telefonun ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Çünkü Nokia, bu haberi ile herkese 1 Nisan şakası yapmış oldu. Technopat ailesi olarak da bu güzel şakayı, size taşımak istedik. Umarım çok kızmazsınız.

Öte yandan, Nokia’nın yeniden böyle efsane bir telefonu pazara sunabilecek olma düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor. Bakarsınız, Lumia serisinden bile fazla satış rakamı elde eder.