Anasayfa Haber Galaxy S5 ve HTC One M8’de “Powered by Android” Yazısı

Galaxy S5 ve HTC One M8’de “Powered by Android” Yazısı

Galaxy S5 ve HTC M8 Powered buy Android

Google, yeni amiral gemisi telefonlarda kendi ürününün es geçilmesini istemiyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5 ve HTC’nin One M8 model cep telefonlarının açılış ekranlarının alt kısmında şimdiye kadar hiçbir Android telefonunda görülmeyen “Powered by Android” yazısının yer aldığı bir fotoğraf sızdı. Google belli ki kendi ürününün daha çok tanınmasını, bu cihazların yalnızca Google’ın işletim sistemini çalıştıran OEM ürünler olduğunun bilincini oluşturmak istiyor.

Telefonun ilk değil her açılışında ortaya çıkan bu ibare, Android telefonlarda bir ilk olarak biliniyor. Çoğu akıllı telefon kullanıcısının akıllı telefon işletim sistemleri hakkında bilinçli olmaması nedeniyle Google’ın böyle bir şey yaptığı öne sürülüyor. Zira Samsung’un Android pazarını domine ettiği kaçınılmaz bir gerçek. Haliyle teknolojiyle çok haşır neşir olmayan kullanıcılar kendilerinin Galaxy ile çalışan telefonları olduğunu düşünüyor.

Operatörlerin kendi markaları olan telefonlar dahil olmak üzere, Android işletim sistemi ile çalışan birçok telefonun kullanıcıya bilinç aşılanması açısından Google’ın bu hamlesi iyi olarak nitelendiriliyor. Son kullanıcılara bakıldığında, çoğunun Android kullanmasına rağmen bu konuda bilgileri olmadığı göze çarpıyor.  Google da bunu göstermenin en iyi yolu olarak açılış ekranında markasını belli etmeyi tercih etmiş.