Anasayfa Haber Apple Geliştirici Konferansının Tarihi ve Detayları Belli Oldu

Apple Geliştirici Konferansının Tarihi ve Detayları Belli Oldu

wwwdc-2014-apple

Apple’ın geleneksel olarak her yıl düzenlediği WWDC’nin 2014 ayağı için detaylar belirlendi.

Worldwide Developers Conference 2014’ün tarihi belli oldu. Dünya çapındaki tüm iOS ve Mac geliştiricilerini bir araya getiren etkinlik, her yıl olduğu gibi San Francisco’da yapılacak. Konferans 2-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Apple, bu yıl giriş biletleri için yeni bir uygulama başlattı. Daha önceki konferanslarda kullanılan ilk gelen bileti alır mantığı geride bırakılıyor. WWDC 2014’ün katılım formu şimdiden açıldı.

Açıklamalara göre katılım formu 7 Nisan’a kadar açık olacak. Firma daha sonrasında şanslı 5.000 kişi seçecek. Katılımcıların, 4 günlük konferansa katılabilmesi için 1.599 Dolar ödemesi gerekiyor.

Öte yandan Apple, bu yıl geliştirici sayısında da kısıtlamaya gidiyor. Geliştiricilerin iOS Developer Program, iOS Developer Enterprise Program ya da Mac Developer gruplarından birine kayıtlı olması gerekiyor. Yani bağımsız geliştiriciler olmayacak.

Bu etkinlik sadece geliştiricileri bir araya getirmiyor. Apple, yeni ürünlerini ve yazılımlarını da ilk kez WWDC sırasında ortaya çıkarıyor. Bu yıl iOS 8 işletim sisteminin yanı sıra iPhone 6 hakkında da ilk bilgilere ulaşacağımızı düşünüyoruz.