Anasayfa Makale Hayat Dünyanın En Hızlı Çim Biçme Makinesi

Dünyanın En Hızlı Çim Biçme Makinesi

mean-mower-cim-bicme-makinesi

Honda’nın ürettiği çim biçme makinesi, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı!

Honda’nın Birleşik Krallık ekibi, Mean Mower adını verdikleri çim biçme makinesi ile enteresan bir rekorun altına imza attı. Mean Mower, 187.6 Km/h (116.57 mph) sürat ile dünyanın en hızlı çim biçme makinesi ünvanını alarak, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi.

Bir önceki rekor 48.28 Km/h (30 mph) ile Guinnes Rekorlar kitabına girmişti. Arada oldukça büyük bir fark var. Rekor, İspanya Tarragına’daki IDIADA Deneme Alanı içerisinde kaydedildi. Çim biçme makinesini ise BBC’nin ünlü programı Top Gear’dan Piers Ward kullandı. 

Mean Mower, aslında oldukça deneysel bir çalışma. Çim biçme makinelerinin hızına değil, altında dönen pervanenin performansına bakılır. Aracın hızı ile pervanenin hızı arasında çok büyük farklar olmamalı. Bu sayede çimler eşit boyutlarda kesilebilir. Mean Mower, Honda’nın inovasyon kimliğinin bir kanıtı olarak ortaya çıkıyor.

Ekip, makineyi inşa ederken Honda’nın HF2620 çim biçme traktörünü kullandı. Yeni bir kasa ve şanzıman üzerine oturdu. Güçlü ve güvenli olmasına karşın, oldukça hafif bir araç. Motor olaraksa 1000cc’lik VTR Firestorm tercih edildi. Bu motor daha çok ATV tipi araçlarda kullanılıyor.

Mean Mower’ın rekorunu ve hikayesini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: