Anasayfa Haber HTC’nin Finansal Rakamları Firmayı Mutlu Etmedi

HTC’nin Finansal Rakamları Firmayı Mutlu Etmedi

HTC-Logo

One M8’in piyasaya çıkış arifesinde, açıklanan finansal rakamlar firmanın kayıplarını ortaya çıkardı.

HTC’nin amiral gemisi One yakın zamanda yerini büyük kardeşine bırakacak. Firmada One M8 heyecanı yaşanırken, 2014’ün ilk çeyreğine dair finansal rakamlar üzüntüyle karşılandı.

HTC’nin açıklamasına göre Ocak-Mart 2014 tarihleri arasında HTC’nin geliri, bir önceki çeyreğe göre %5 düşüş yaşadı. 2013’ün son çeyreğinde 10 Milyon Dolar’lık bir gelir elde edilmişti. Öte yandan finansal kayıp ise 62 Milyon Dolar’a yaklaşmıştı.

Analiz uzmanlarına göre HTC’nin bu düşüşünün arkasında, reklamlar yatıyor. Firma öncelikle Iron Man ve Sherlock Holmes filmlerindeki performansıyla yeniden yıldızı parlayan Robert Downey Jr. ile anlaşmıştı. Ancak HTC One’ın satışlarında pek bir artış yaşanmadı.

Öte yandan HTC’nin en büyük rakiplerinin ABD pazarına yatırdığı reklam bütçelerinde büyük farklar var. Samsung, 363 Milyon Dolar’lık bir reklam bütçesi ayırırken, Apple 350 Milyon Dolar ayırdı. HTC ise sadece 75 Milyon Dolar’lık reklam bütçesi ile ABD pazarına giriş yapmıştı. Firma şimdi HTC One M8 ile yeniden yükselmeyi hedefliyor.