Anasayfa Makale Pratik Windows 8.1 Güncellemesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Windows 8.1 Güncellemesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

windows 8.1

Microsoft’un en yeni işletim sistemine çıkan genel çaplı güncelleme hakkında bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken detaylar burada:

8 Nisan itibariyle Windows XP işletim sistemine verilen destek süresi bitmiş oldu. Ancak Microsoft yeni işletim sistemine uzun bir süre destek vermeye devam edecek. Windows 8.1 için piyasaya sunulacak yeni güncelleme paketi indirilebilir içerik olarak çıkacak. Bilmeniz gereken birkaç ufak detayı, bir araya getirdik.

  • Windows 8.1 güncellemesi Perşembe sabahı piyasaya sürülecektir. Microsoft tüm güncellemelerini her zaman için Perşembe günü piyasaya sürer. Bölge farklılıkları yüzünden güncelleme bildirimi geç gelebilir. Eğer bildirim gelmezse, acele etmenize gerek yok. Ana serverla olan bağlantı trafiğinin artması yüzünden, bu tarz sorunlar oluşabilir.
  • Güncelleme tüm Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz. Güncellemeyi Windows Store üzerinden indirebileceksiniz. Eğer Windows 7 kullanıcısı iseniz, Windows 8 satın aldığınız anda Windows 8.1 Güncellemesini de sahip olacaksınız.
  • Windows 8.1 arayüz olarak dokunmatik cihazlara fazlasıyla özellik sağlıyor. Yeni güncelleme ile birlikte Windows 7’den alışkın olduğumuz birçok masaüstü-fare etkileşimi geri getirilecek.
  • Arama özelliğini kullanmak daha rahat olacak. Güncelleme ile birlikte, kafası karışan masaüstü kullanıcılarına daha fazla rahatlık sağlanacak. Başlangıç Menüsü’nün sağ tarafında bir arama çubuğu olacak. Bu sayede ne yazdığınızı ve nereye yazacağınızı görebileceksiniz.
  • Uygulamalarda kullanılan geleneksel kırmızı X ikonu geri dönecek. Modern Metro uygulamalarında bu X ikonu bulunmuyordu. Bu yüzden kullanıcılar uygulamadan nasıl çıkacaklarını bulamıyordu. Benzer şekilde uygulamayı kapatmayı beceremedikleri için arka planda çalışmaya devam ediyordu. Microsoft, kırmızı X ikonunu geri getirerek, fare sayesinde uygulamaları kapatma imkanı tanıyacak.
  • Windows 8 Başlangıç Menüsü’nün kişiselleştirilebilir ayarları artırılacak. İkonları taşımak, boyutlandırmak, kümeler oluşturmak daha rahat hale getirilecek.
  • Bilgisayarı kapatmak ve arama ayarlarını düzenlemek için ekran köşesine yerleştirilen Hot Corners özelliği makyajlanacak. Windows 8.1 güncellemesi sayesinde, modern Başlangıç Menüsü, biraz daha geleneksel yapıya sahip hale getirilecek. Bu sayede sağ tarafta hızlıca bulacağınız uyku, kapama ve yeniden başlatma seçenekleri yerleştirilecek.
  • Metro uygulamalarını masaüstüne taşıyabileceksiniz. Windows Store üzerinden indirilen uygulamalar Metro arayüzü haricinde başka bir yerde çalışmıyor. Güncelleme ile birlikte geleneksel ve metro uygulamalarını aynı ortamda çalıştırma imkanına kavuşacaksınız.