Anasayfa Haber Apple’ın Akıllı Saati Ne Zaman Çıkacak

Apple’ın Akıllı Saati Ne Zaman Çıkacak

iwatch

iWatch adıyla söylentileri bitmek bilmeyen, Apple akıllı saati hakkında yeni söylentiler su yüzüne çıktı.

Giyilebilir teknoloji pazarında birçok cihaz görmeye başladık. Apple’ın bu konuda biraz geç kaldığı söyleniyor. Öte yandan Apple, işin üzerinde uzun uzadıya uğraşıyor olabilir.

Yeni bir söylentiye göre iWatch ismi verilen akıllı saat, önümüzdeki 3. çeyrek içerisinde pazara sunulacak. iOS işletim sistemi ile çalışacak akıllı saat, benzerlerinden farklı olarak UV ışınlarını ölçebilecek bir sensöre sahip olacak. Kullanıcı çok fazla UV ışınına maruz kaldığında, iWatch uyarıda bulunacak.

Silicon Labs tarafından daha önce UV sensörü tanıtılmıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında detayları açıklanan sensörün, yakın zamanda pazara sunulması bekleniyordu. Bu sensör ayrıca kalp atışlarını ve nabzı ölçebilecek. Sensör yongasının boyutlarının 2mm2 olduğu belirtilmişti. Yani ufacık bir alana birçok sensör sıkıştırılmış.

Akıllı saatin piyasaya çıkışıyla birlikte 2014 yılı sonuna kadar 65 Milyon birim sevkiyat yapılması bekleniyor. Firmanın iWatch üretimi için Quanta Computer ile anlaştığı da söylentiler arasında yer aldı.

Cihazın piyasaya çıkışı için söylenen tarih oldukça erken olabilir. Apple bunun yerine Haziran ayında düzenleyeceği Geliştirici Konferansını bekleyebilir.