Anasayfa Haber Facebook’ta Mesajlaşma Devri Bitiyor

Facebook’ta Mesajlaşma Devri Bitiyor

messenger-logo

Facebook, mesajlaşmak isteyen kullanıcılarını Messenger uygulamasına yöneltecek.

Facebook’taki mesajlaşma özelliğinin tamamen ortadan kalktığı yok. Sadece mobil kullanıcıların hem hoşuna gidecek hem de üzecek bir gelişme oldu.

Mark Zuckerberg’in resmi açıklamasına göre kullanıcılar bundan sonra ana Facebook uygulaması üzerinden mesaj atıp, alamayacak. Bunun yerine kullanıcılar Facebook Messenger uygulamasına yönlendirilecek.

Bu bir açıdan oldukça iyi bir gelişme. Çünkü ana Facebook uygulamasına binen yük azaltılmış olacak. Ancak bazı sürümlerde Facebook Messenger’ın sorunlu çalıştığı ya da hiç çalışmadığı biliniyor. Bu yüzden uygulama üzerinde güncelleme yapılması gerekiyor.

Açıklamalara göre Avrupa’lı iOS ve Android kullanıcıları yakın bir zamanda uygulama içerisinden uyarı alacak. İlerleyen süreçte dünya çapındaki tüm iOS ve Android kullanıcıları Facebook Messenger uygulamasına yönlendirilecek. Böylece mobil kullanıcılar, arkadaşlarıyla sadece Facebook Messenger üzerinden konuşabilecek.

Henüz Windows Phone ve Windows 8 uygulamaları için yapılmış bir açıklama yok. Facebook daha geçtiğimiz yıl Windows Phone için Facebook Messenger uygulamasını piyasaya sunmuştu. Belki de bu özellik WP platformuna biraz daha geç gelecektir.