Anasayfa Haber Video: Halit Ergenç ve Aziz Akgül Pondr’ı Tanıttı

Video: Halit Ergenç ve Aziz Akgül Pondr’ı Tanıttı

Yeni sosyal ağ Pondr, kurucusu Aziz Akgül ve yatırımcılarından Halit Ergenç’in sunumuyla tanıtıldı. Soru ağırlıklı bir sosyal ağ olan Pondr’ın tanıtımında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Kanuni Sultan Süleyman rolüyle tanınan Halit Ergenç’in yer alması ilgi çekti…

Kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerinden arkadaşlarının görüşlerini hızla alabilmelerini ve kolayca yeni diyaloglar başlatmalarını sağlayan sosyalleşme uygulaması Pondr, 11 Nisan Cuma günü İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de yapılan etkinlikte tanıtıldı.

Apple App Store’da En İyi Yeni Uygulamalar arasına girmeyi başaran Pondr’ın diğer sosyal ağlardan en belirgin farkı, fikir üretimi ile görsel içerik üretimini aynı bünyede buluşturarak etkileşimi en yüksek seviyeye çıkarması. Uygulamada kullanıcılar bir ya da iki fotoğrafı Pondr’a yerleştirip, duygu ikonları ya da kendi sözcükleriyle oluşturdukları seçenekleri arkadaşlarının ve takipçilerinin görüşünü almak üzere paylaşıyor, takipçiler ise yaptıkları tercih ve yorumlarla kendi görüşlerini belirtebiliyor.

Aziz_Akgul_Halit_Ergenc_3

Etkinlikte konuşan Pondr’ın yaratıcısı Aziz Akgül şu açıklamayı yaptı: “Pondr, aklınıza gelen her konuda bir fotoğraf üzerinden arkadaşlarınızın görüşlerini kolayca alıp en yaratıcı şekilde tüm dünya ile paylaşmanızı sağlıyor. Pondr’ın en belirgin farkı ise etkileşime daha açık olması. Zira Pondr’da bir konu hakkındaki görüşünüz ya da fikriniz asla kaybolmuyor. İnsanların fikir ve görüş belirtme sayıları diğer popüler sosyal medya platformlarına oranla Pondr’da çok daha fazla. Pondr’ı hayata geçirirken en önemli amacımız, insanlara yaşamlarını, fikirlerini ve görüşlerini paylaşma ve özellikle hashtag ve lokasyon takibi sayesinde dünyanın farklı bölgelerindeki insanlarla benzer görüşler etrafında buluşup bilgi ve ilişki geliştirme imkânı tanımaktı. Hedefimiz Türkiye’den çıkan bu projeyi tüm dünyaya yaymaktır. Bunu başarma yolunda önemli mesafe aldık. Bugün dünyanın her yerinden ve her kesiminden internet kullanıcısı Pondr’ı tercih ediyor. Uygulamamızı daha da geliştirerek Pondr’ı daha da büyüteceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda gerek ülkemizden gerekse yurtdışından birçok yatırımcı ile görüşme halindeyiz.”

Pondr_gorseller Pondr_gorsel

Projenin ilk yatırımcısı olan ve kendisi de bir Pondr kullanıcısı olan başarılı oyuncu Halit Ergenç ise şunları söyledi: “Sosyal medya hayatımızı birçok yönden değiştirdi. Beni en çok etkileyen yönü ise insanları birbirlerine bağlama gücüydü. Sohbet etmek, fikirlerimi diğer insanlarla paylaşmak ve aldığım görüşler doğrultusunda yeni fikirler oluşturmak gündelik yaşantımda yapmaktan büyük keyif aldığım uğraşlar arasında. Sosyal medya da bu yönden beni tatmin eden bir yapıya sahip. Pondr yapısı, yarattığı ve yaratacağı yaşam paylaşma kültürü ile başka insanlarla iletişim kurmayı ve etkileşime açık olmayı seven herkes için vazgeçilmez bir uygulama olacak. Sevgili Aziz’den Pondr fikri geldiğinde ve Pondr’ın yapabileceklerini öğrendiğimde çok heyecanlandım ve Pondr’ın tam da kafamdaki sosyalleşme ağı tanımına uyduğunu gördüm. Doğru proje, iyi odaklanma ve geniş vizyonla Pondr’ın yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir sosyalleşme ağı haline geleceğinden kuşkum yok.