Anasayfa Haber Google Yeni Bir Robot Firmasına Yatırım Yapıyor

Google Yeni Bir Robot Firmasına Yatırım Yapıyor

pr2-robot

Google, Google Ventures aracılığıyla Savioke firmasına yatırım yapma kararı aldı.

Google’ın yatırım işleriyle ilgilenen ve bağımsız kararlar alabilen Google Ventures’den yeni bir hamle geldi. PR2 robotlarının geliştiricisi Savioke firmasına 2 Milyon Dolar’lık yatırım yapılacak.

Yatırımın ne üzerine olduğu ya da firma CEO’su Steve Cousins’in ne tarz planları olduğu henüz bilinmiyor. Ancak robot endüstrisine yeni bir soluk getirmeyi hedefledikleri belirtiliyor. Öte yandan Cousins herhangi bir açıklama yapmadı.

PR2 robot fikri Willow Garage’ın fikriydi. Kamera ve sensörlerle donatılmış, insan benzeri, esnek hareket kabiliyetine sahip olan robotlar üretilmesi planlanıyordu. Bu ürünlerin 2011 yılında 285.000 Dolar’lık etiket fiyatıyla pazara sunulması bekleniyordu. Ancak Garage, geçtiğimiz yıl kendi firmasından ayrılarak başka bir firma adına çalışmaya başladı. Bu yüzden de PR2 robot projesi askıya alındı.

Öte yandan Google’ın robotlarla yakından ilgilendiğini biliyoruz. Teknoloji devi geçtiğimiz yıl, hayvansı robotlar üreten Boston Dynamics firmasını satın almıştı. Bu robotların tırmanma, zıplama gibi özellikleri vardı. İşin geneline baktığımızda Google’ın bu süreç içerisinde 8 farklı robotik firma satın aldığını görüyoruz.

Google’ın eski Android şefi Andy Rubin, robotik yatırımlar hakkında, firmanın geleceğe yönelik yatırımlar yaptığını açıklamıştı. Belki de gerçekten Google, Skynet olma yolunda ilerliyordur.