Anasayfa Teknoloji Pentagon Havadan İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Pentagon Havadan İnternet Bağlantısı Sağlayacak

iha-drone

Pentagon, artık kullanılmayan insansız hava araçlarını WiFi erişim alanı olarak kullanmaya karar verdi.

ABD’nin askeri işleriyle ilgilenen tüm resmi kurumları bir araya getiren Pentagon’dan yeni bir açıklama var. Kurum, eski insansız hava uçaklarını, WiFi erişim alanı olarak kullanmaya karar verdi.

Bu fikir yeni değil. Daha önce benzerlerini görmüştük. Ancak İHA’lar sayesinde saha üzerindeki internet bağlantısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Cephede, askerlerin ihtiyacı olan uzun mesafeli ve yüksek bant genişliğindeki internetin sağlanması bazen zor olabiliyor. Uçakların üzerinde yapılacak modifikasyon sayesinde eski İHA’ların her biri, kablosuz erişim alanı haline gelecek.

Benzer bir fikri, Zuckerberg’in önderliğindeki Internet.org projesi gerçekleştirmek istiyor. Tek fark, bir proje askerlere yardım ederken, diğeri internet bağlantısı olmayan yerlerdeki insanlara yardım edecek.

Öte yandan savaş alanındaki askerler için sağlanacak güvenli, stabil ve hızlı internet bağlantısı onların hayatlarını da kurtarabilir. İHA’lar üzerine yerleştirilecek antenler vasıtasıyla 1 Gbps internet hızı sağlanacak.