Anasayfa Haber Xbox One’ın Satışları 5 Milyon’u Geçti

Xbox One’ın Satışları 5 Milyon’u Geçti

xboxone

Microsot’un yeni nesil konsolu, Dünya çapında 5 Milyon birim satış barajını geçmeyi başardı.

Microsoft, Ocak ayı itibariyle Xbox One’ın satışlarının 3.9 Milyon birime geldiğini açıklamıştı. İlk başta açık ara farkla, Sony’nin yeni nesil konsolunu geçen ve ABD pazarında öncül olan Xbox One’ın satışları yavaşça düşmüştü.

Mart ayı başı ile 6 Milyon satış birimini geçen PlayStation 4, Sony’nin açıklamasına göre Nisan ayı itibariyle de 7 Milyon barajını geçmiş bulundu. Xbox One ise henüz 5 Milyon barajını yeni aşabildi. Bunun arkasında fiyatlandırmanın yattığı düşünülüyor.

Sony, PlayStation 4’ü  399 Dolar etiket fiyatıyla pazara sundu. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One ise 499 Dolar’dan piyasaya çıktı. Xbox One’ın farkı ise bu fiyata Kinect sensörünün de dahil olmasıydı. Ancak bir oyun konsolundan çok multimedya platformu havasına sahip olan Xbox One, PS4’e karşı satışlarda geriye düştü.

Oldukça yakın tarihlerde piyasaya sürülen yeni nesil konsollar, yeni nesil oyunlar için de kapıları sonuna kadar açmıştı. 2014 ve takibi 2015 yılı içerisinde grafiksel açıdan üst düzeyde birçok oyun göreceğiz.