Anasayfa Makale Retropat Game Boy 25. Yaşını Doldurdu

Game Boy 25. Yaşını Doldurdu

nintendo-game-boy

Dünyanın en çok bilinen efsane el konsolu Game Boy, 25. yılını geride bıraktı!

Nintendo bundan 25 yıl önce, dünyanın ilk el oyun konsolu olan Game Boy’u piyasaya sürdü. Oyun dünyasını baştan aşağı değiştiren bu devrimci teknoloji, birçok efsane oyunu da beraberinde getirdi.

Game Boy, 21 Nisan 1989 yılında piyasaya sürüldü. Kendi alanının ilki olarak gösterilse de 1979 yılında Microvision’un çıkardığı benzer bir el konsolu vardı. Ancak Game Boy’un kazandığını ünü hiçbir zaman kazanamadı.

Game Boy ile birlikte The Legend of Zelda, Pokémon, Kirby, Ducktales, Donkey Kong, Super Mario, Dragon Warrior gibi efsanevi seriler de bambaşka boyutlara ulaştı.

Nintendo, oyun konsolunun ününü başarılı bir şekilde kullandı. 90’lı yılların sonunda Game Boy Color ve Game Boy Advanced gibi modellerle birlikte piyasanın nabzını yokladı. Ancak yeni nesil oyun konsollarının piyasayı domine etmeye başlamasıyla, Game Boy’un çağı da yavaş yavaş bitmeye başladı.

Akıllı telefonlar ve tabletlerin de oyun pazarından pay almaya başlamasıyla el konsollarına olan talep de azaldı. Ancak bugüne kadar 118 Milyon birim satış yapan Game Boy’un oyun dünyasına kattıkları asla unutulmadı.

Bu haber üzerine evde bir yere sakladığım, arka kapağı kırılmış ama halen çalışan Game Boy’umu çıkarıp 300. kez Super Mario Land bitirmeye gidiyorum. Nice 25. yıllara Game Boy!