Anasayfa Haber Windows 8.1’e Yeni Güncelleme Geliyor

Windows 8.1’e Yeni Güncelleme Geliyor

windows-isletim-sistemi

Windows 8.1 için çıkarılan ilk büyük güncellemenin ardından bir yenisinin önümüzdeki aylarda çıkacağı duyuruldu.

Microsoft’un başarılı işletim sistemi Windows 8.1, Nisan ayı itibariyle ilk büyük güncellemesine kavuşmuştu. Açıklamalara göre Windows 8.1′, yeni bir güncelleme paketini önümüzdeki Ağustos ayında çıkacak.

Yeni güncelleme ile birlikte işletim sisteminin hızının ve performansının artacağı söyleniyor. İkinci büyük güncelleme ile birlikte Başlangıç Menüsü’nün geri döneceği söyleniyor. Windows 8 kullanıcıları, metro arayüzüne kısa sürede alıştıysa da, başlangıç butonunun ve menüsünün olmamasını yadırgamıştı.

Öte yandan pencere halinde açılan Metro uygulamalarını da ilk kez Windows 9’da göreceğiz. Bunun için de Windows 8.1 içerisinde birkaç ufak değişiklik yapılacağı söyleniyor. Windows 9 hakkında henüz resmi bir açıklama olmasa da, 2015 yılı sonu itibariyle ortaya çıkacağı söyleniyor.

Ayrıca Microsoft’un henüz açıklamadığı, sadece akıllı telefon ve tabletlerde çalışacak bir Windows SKU sürümü üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. ARM işlemci ile çalışan cihazlarda SKU sürümlerinin daha iyi performans verdiği bir gerçek.

Anlaşılan o ki, Microsoft PC ve mobil kullanıcılar için bir dizi yeni güncelleme planlıyor. Metro arayüzünün dokunmatik ekran desteği ile daha iyi çalıştığı biliniyor. Microsoft bu yargıyı kırmak için Metro arayüzü üzerinde makyaj yapacak.