Google+’ın kurucusu ve Google’ın sosyal medya platformları sorumlusu Vic Gundotra firmadan apar topar ayrıldı.
Google’ın sosyal medya platformu Google+, uzun süredir aramızda ve hala ayakta. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına alternatif olarak ortaya çıkan Google+’ın kurucusu Vic Gundotra, firmadan ayrıldı.
Facebook ile rekabet etmek için girişilen Google+ büyümeye devam ediyor. Gmail, YouTube, Google Hangouts gibi özelliklerle donatılan Google+, kullanıcıların her istediğini sunan bir platform haline geldi. Bunun arkasındaki isim de Vic Gundotra’ydı.
Gundtora, Google+ hesabında yaptığı açıklamada “8 yılın ardından Google’dan ayrılıyorum. Firmadaki bu müthiş insanlarla beraber çalıştığım için inanılmaz derecede şanslıyım. Başka bir yerde, buradaki insanlar kadar yetenekli ve tutkulu başka kimseyle tanışamayacağımı düşünüyorum” sözlerine yer verdi.
Vic Gundotra’nın ayrılığının sebebinin firmadan kaynaklı olmadığı belirtiliyor. Gundtora, aile içerisinde yaşanan bir ölümün ardından firmadan ayrılmaya karar verdiğini belirtti.
Google’ın üst düzey yöneticilerinden Larry Page ise, Gundtora’nın ayrılışından üzüntü duyduğunu; ancak bu zamana kadar firma ve Google+ için yaptıklarının unutulmayacağını belirtti.
