Anasayfa Haber WhatsApp’a Yeni Android Güncellemesi Geldi

WhatsApp’a Yeni Android Güncellemesi Geldi

whatsapp-logo

WhatsApp’ın Android güncellemesiyle birlikte birçok yeni özellik eklendi.

WhatsApp’ın popülerliği gitgide artıyor. Facebook tarafından satın alınmasının ardından aylık kullanıcı sayısı yarım milyara ulaşan uygulamaya bir dizi yenilik geldi.

İki kişi arasında mesajlaşma sağlayan uygulamaya çok öncesinde grup konuşmaları da eklenmişti. Ancak bu grup konuşmaları bazen kullanıcı için sinir bozucu olabiliyor. Çünkü her mesaj için ardarda bildirimler geliyor. Bildirimleri kapatmak ya da gruptan çıkmak gerekiyor. Bu da bir çözüm değil.

Android sürümüne gelen bir güncelleme sayesinde grup konuşmaları sessize alınabilecek. Kullanıcı 1 gün ila 1 yıl arasında konuşmayı sessiz konuma alabiliyor. Hatta grup konuşmasını dilerseniz 100 yıl boyunca sessize alabiliyorsunuz. Yani gelecek tüm bildirimler tamamen ortadan kaldırılmış oluyor.

Sessize alma özelliğinin yanı sıra bildirimleri gizleme olanağı da getirildi. Sessize alınmış grubun, bildirimleri gizlenebiliyor. Böylece sürekli ana ekranınızda okunmamış mesaj birikmiyor.

Bu özellikler şu an sadece Android sürümü için geçerli. İlerleyen süreçte iOS ve Windows Phone sürümlerinin de güncelleneceği söylendi.