Anasayfa Haber Microsoft, Xbox Kullanıcılarına Özel Yayınlarına Başlıyor!

Microsoft, Xbox Kullanıcılarına Özel Yayınlarına Başlıyor!

xbox-originals

Microsoft’un, Xbox video kanal projesi Originals çok yakında yayın hayatına başlıyor.

Microsoft, Xbox One ile birlikte yeni nesil oyun konsollarına farklı bir bakış açısı getirdi. Kullanıcıya sadece oyun sunan bir konsol değil, aynı zamanda multimedya içeriği barındıran ve online olarak yayın akışı takip edebileceği bir set-üstü teknolojisi sundu. Firma bunu daha da geliştirmeye niyetli.

Redmond merkezli teknoloji devi Xbox için özel televizyon programları, yayınlar ve etkinlik akışı sağlayacağını duyurdu. Xbox Originals adı altında sunulacak bu yayınlar sadece Xbox kullanıcılarına özel olacak. Özellikle Halo TV serisinin bu platform üzerinden yayınlanacak olması, oyunun hayranlarını da heyecanlandırdı.

Xbox Originals, Xbox One, Xbox 360 ve diğer Microsoft ürünleri üzerinden takip edilebilecek. Xbox Entertainment Studios’un yapımcılığını üstlendiği platform, birçok yeni diziyi ve yayını oyunculara sunacak.

Xbox Entertainment Studios başkanı Nancy TellemXbox camiasının saygı duyacağı, özel ve orijinal yayınlar geliştirmeye çabalıyoruz. Xbox Originals’in takipçilerimiz tarafından geleneksel TV yayınları gibi kısa sürede kabulleneceğine inanıyoruz” dedi.

Halo serisi başta olmak üzere, 8 bölümlük futbol merkezli seri Every Street United, stream yayını Bonnaroo, belgesel serisi Signal to Noise ve drama dizisi Humans bu kanal üzerinden yayınlanacak. Ayrıca Warren Ellis’in romanı Gun Machine ve RPG oyuncularının göz bebeklerinden Deadlands’in de dizileri proje kapsamında olacak. Yayınların Haziran ayında başlayacağı açıklandı.