Anasayfa Haber Android Virüsleri Aldı Başını Gidiyor!

Android Virüsleri Aldı Başını Gidiyor!

Android Malware

Android mobil işletim sistemi için çıkartılan virüs ve zararlı yazılımların sayısı gitgide artıyor!

Android işletim sistemi için geliştirilen zararlı yazılımlar artıyor. Mobil işletim sistemleri için geliştirilen virüslerin %99’u, Android’i hedef alıyor. F-Secure isimli güvenlik firmasının yaptığı analizlere göre durum gittikçe daha kötüye gidiyor.

Dünyanın en fazla kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Android’in başı virüsler ve zararlı yazılımlarla dertte. F-Secure yaptığı araştırmada 277 yeni tür zararlı yazılım keşfedildi. Bunlardan 275 tanesi Android işletim sisteminde bulunuyor. Geriye kalan 2 yazılım ise iOS ve Symbian işletim sistemlerini hedef alıyor.

Yani ortada büyük bir saldırı var. Hazırlanan virüslerin %99’luk bölümü sadece ve sadece Android için geliştiriliyor. F-Secure’ün geçtiğimiz yıl yaptığı araştırma verilerine göre bu oran %91 civarında bulunuyordu. Firma araştırmacılarından Mikko Hyppönen, gelecek aylarda daha fazla zararlı yazılımın geliştirileceğini ön görüyor.

SMS bazlı ve uygulama bazlı bulaşan zararlı yazılımlar, gelecek yıllarda Android işletim sistemini tehdit etmeye devam edecek gibi gözüküyor.