Anasayfa Haber Dev Mobil Ekranlar Hollywood’un Ağzını Sulandırıyor

Dev Mobil Ekranlar Hollywood’un Ağzını Sulandırıyor

Mobil cihazlardaki ekranların büyümesi, Hollywood için yeni bir pazarın oluşmasına sebebiyet verebilir mi? İşte detaylar:

DreamWorks film stüdyolarının CEO’su Jeffrey Katzenberg, büyük ekranlı mobil cihazlardan para kazanmanın bir yolunu bulmuş. Los Angeles’te düzenlenen Milken Global Konferansı’nda söz alan Katzenberg, film endüstrisinin, mobil pazardan pay alabileceğine inanıyor.

Katzenberg’in planına göre herhangi bir film vizyona girdikten 3 hafta sonra indirilmeye açık hala getirilecek. Kullanıcılar filmi diledikleri platforma ve cihaza indirebilecek. Tabii bunun için de belli bir ücret ödemeleri gerekecek. Yani çözünürlük başına verilen ücret, ekran boyutuyla artacak. Örneğin, sinema perdesi için 15 Dolar, 75-inçlik 4K televizyonlar için 4 Dolar, akıllı telefonlar içi 1.99 Dolar bir fiyatlandırılma yapılacak.

Son zamanlarda tablet boyutlarında belirli bir standartı yakaladık gibi gözüküyor. 7-inç, 8-inç ve 10.1-inç tablet boyutları için ideal konuma yükseldiler. Öte yandan tablet-telefon melezi cihazların boyutlarında henüz bir standart yok. Boyutlar bazen devasa olabiliyor. Katzenberg’in amacı da ekran boyutuna ve çözünürlüğüne göre filmler için ücret almak.

Bu bir noktada oldukça başarılı bir atılım olabilir. Öncelikle korsan çekimler ve paylaşımlar azalacaktır. Çünkü film, vizyona girdikten 3 hafta sonra orijinal haliyle kullanıcı beğenisine sunulacak. Öte yandan indirilen orijinal filmler, kısa sürede DRM ücretsiz içerik başlığıyla, diğer kullanıcılarla da paylaşılmaya başlanabilir. Bu da satışları düşürür.