Anasayfa Haber ASUS 9 Serisi Anakartları Tanıttı

ASUS 9 Serisi Anakartları Tanıttı

ASUS OPBG Ülke Ürün Müdürü İlker Bacaksız

ASUS en yeni Intel Z97 ve H97 yonga setini temel alan ASUS markalı ROG, TUF ve İş İstasyonu anakartları tanıttı. LGA Soket 1150 ile donatılan yeni anakartlar, Intel Haswell, Haswell Refresh, K Serisi ve Devil’s Canyon gibi 4. ve 5. nesil Core işlemcileri destekliyor…

ASUS OPBG İş Geliştirme Müdürü İlker Bacaksız
ASUS OPBG İş Geliştirme Müdürü İlker Bacaksız

ASUS, Intel 9 Serisi yonga setini temel alan, LGA Soket 1150 ile donatılmış ve Intel 4., Yeni 4. ve 5. nesil Core işlemcileri (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-serisi/ Devil’s Canyon) destekleyen anakart serisini tanıttı. ASUS markalı Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) ve WS (İş İstasyonu) Serisi yeni anakart modelleri, Z97 ile H97 yonga setlerinin potansiyellerini maksimuma çıkaran özel teknolojiler sayesinde daha iyi kullanıcı deneyimi, performans, kararlılık ve yükseltme seçenekleri sunuyorlar.

ASUS Kurumsal Başkan Yardımcısı ve OPBG Genel Müdürü olan Jackie Hsu, “1989’da kurulduğundan beri ASUS anakartlarının olağanüstü kalitesi ile gurur duymaktadır. 25 yıl sonra bugün, yaklaşımımız sayesinde dünyanın en çok satan ve en çok ödül kazanan anakart markası olmayı başardık. Geri bildirimleri ve günümüzün bilişim ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiğimiz ASUS markalı, ROG, TUF ve WS Serisi anakartlardan oluşan kapsamlı 9 Serisi anakartlarımızı sunmaktan gurur duyuyoruz. Anakartlarımız profesyonel kullanımdan oyuna, içerik oluşturmaya, sunuculardan basit, günlük bilgisayar işlemlerine kadar her türlü görevin altından kalkabiliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

ASUS OPBG İş Geliştirme Müdürü İlker Bacaksız Türkiye’de düzenlenen lansmanda yeni 97 yoga setli anakartların bütün özelliklerini ve yeniliklerini detaylı bir sunumla Türk teknoloji basını ile paylaştı.

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…

ASUS markalı anakartlar – çeşitli kullanım senaryoları için optimum performans

ASUS markalı Z97 ve H97 anakartlar, yeni nesil Platform Controller Hub (PCH) yongası üzerinde kusursuz bir çember oluşturan benzersiz radyatör ile yepyeni çarpıcı bir tasarıma sahipler. Dahası, ister yüksek performanslı bilgisayar, ister güçlü bir oyun makinesi ya da multimedya eğlence merkezi olsun, her türlü masaüstü bilgisayar kullanıcısı için kapsamlı özelliklerle donatıldılar.

Dual Intelligent Processors 5 tarafından sağlanan 5 Yönlü Optimizasyon, tek bir basit tıklama ile bilgisayar performansını optimize ediyor. Kişiselleştirilmiş ağ ve ses ayarları sağlayan Turbo Uygulaması, yenilenmiş fan kontrolü, kararlı hız aşırtma, enerji tasarrufu ve dijital güç gibi özellikler ile önceki 4 Yönlü Optimizasyonu aşıyor. ASUS markalı anakartlarda ayrıca oyun deneyimini iyileştirmek için gecikme süresini azaltan ve kusursuz ses performansı sunan Turbo LAN ve Crystal Sound 2 teknolojileri de bulunuyor.

ASUS HomeCloud, ev eğlence merkezi olarak kullanılan bilgisayarlarda sabit diski özel bulut alanına çeviriyor. Dahili Wake-on-WAN özellliği ise akıllı bir cihaz kullanarak bilgisayarınızı uzaktan çalıştırıp kontrol edebilmenizi sağlıyor. Üstelik bilgisayarınızdan istediğiniz cihazda multimedya içerikler oynatabilirsiniz. ASUS’a özgü NFC Express 2 ve Kablosuz Şarj Aleti sayesinde akıllı cihazlarla kablosuz iletişim kurma kapasiteniz de oldukça artıyor.

ASUS_Turkiye_anakart2

ROG’dan Üstün Oyun Performansı

ASUS Republic of Gamers (ROG), Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX, ve yeni Maximus VII Ranger ATX oyun anakartlarını satışa sunuyor. Anakartların üçü de ROG’un ayırt edici kırmızı-siyah renkleriyle bezendiler; birinci sınıf bileşenler, siyah nikel işlemci soket kapakları ve gelişmiş devre yerleşimleri ile donatıldılar.

ROG, LANGuard ile RJ45 LAN portunu da geliştirdi; işlem hacmini iyileştirmek için gelişmiş sinyal eşleme teknolojisi ve yüzeye monte birinci sınıf kapasitörler kullanıyor. LANGuard ayrıca ROG Maximus VII serisi anakartlar için voltaj dalgalanmalarına karşı ve elektrostatik olarak korunan bileşenler (ESD Korumalar) ile geleneksel kartlardan voltaj dalgalanmasına karşı 1,3 kat daha fazla koruma ve 1,9 kat daha fazla statik elektrik toleransı sağlıyor. ROG’a özgü yeni GameFirst II ise oyun paketlerine öncelik tanıyarak daha kusursuz bir çevrimiçi oyun deneyimi sağlamak için oyunlara daha fazla bant genişliği atanabilmesini sağlıyor.
ROG Maximus VII Hero ve Ranger, SupremeFX 2014; Maximus VII Gene ise özel ses kartı SupremeFX Impact II ile donatıldılar. Bu çözümler, elektromanyetik parazitleri (EMI) engellemek için son teknoloji ürünü izolasyon teknolojileri, birinci sınıf ELNA ses kapasitörleri ve 8-kanallı altın kaplama ses çıkışları ile harici ses kartı kadar hassasiyetle geliştirilmiş ses performansı sunuyorlar.

ASUS_Turkiye_anakart

TUF sunucu sınıfı güvenilirlik

Hem ATX hem de mATX boyutlarında mevcut olan TUF Sabertooth Z97 Mark 1 ile Gryphon Z97 Armor Edition anakartlar, üstün kararlılık ve dayanıklılık için Termal Zırh, TUF Fortifier ve Dust Defenders ile donatıldı.Yeni dahili TUF ICe mikroçip, ister ayarları manuel olarak yapın ister Thermal Radar 2’nin otomatik tek tıkla optimizasyon özelliğini kullanın, kart üzerindeki sıcaklığın ve fan hızlarının daima son derece doğru takip edilebilmesini sağlıyor. TUF Fortifier, anakarta bağlı bir termal ped kullanıyor. Tüm arka plakayı dev bir radyatör haline getiren termal ped, böylece ısının VRM ve MOSFET gibi önemli bileşenlerden uzaklaştırılmasını sağlıyor. Termal yönetim, ısının dağıtılmasına yardımcı olmak için hava akımını optimize eden Termal Zırh ile desteklenirken, Dust de-Fan teknolojisi ise tozları VRM’den uzaklaştırıyor.

Sabertooth Z97 Mark 2 ve Gryphon Z97 modelleri de dahil tüm TUF Z97 anakartlar, askeri sınıf dayanıklılığa sahip TUF bileşenlere sahipler.

ASUS_Turkiye_anakart3

Tam SATA Express çözümü artı yüksek hızda M.2 desteği

ASUS, anakartlardan Hyper Express’e, 3,5 inç sürücü yatağına sahip tüm kasalarla uyumlu özel bir harici eklenti olan tam SATA Express çözümü sunan tem markadır. İki adet yüksek hızda M.2 modülü, iki adet mSATA modülü veya iki adet 2,5 inç SATA sabit diskinin tam hızda çalışmasını sağlayabilir. ASUS Z97 ve H97 anakartlar* en iyi SATA Express performansını sunabilmeleri için Independent Spread Spectrum Clocking Architecture (SRIS) ile Seperate Reference Clock da dahil olmak üzere SATA Express standartlarını karşılayacak biçimde test edilerek onaylandılar. İki adet yerel PCI Express 2.0 bant genişliği ve 10Gbit/s’ye varan veri aktarım hızı ile M.2* ise ASUS Z97 ve H97 anakartları işletim sistemi sürücüleri için ideal seçim yapıyor.

Övgüye değer güvenilirlik ve performans

ASUS, sıkı uyumluluk ve onaylama standartları ve ASUS 5X Koruma teknolojisi ile sistemin uzun süre dayanıklı ve güvenilir kalması için sadece en iyi bileşenlerin kullanılmasını sağlar. Bu bileşenlerden bazıları: DIGI+ VRM, DRAM aşırı gerilim koruması, ESD Korumalar, yüksek kaliteli 5K-sa katı kapasitörler ve korozyona dirençli paslanmaz çelik arka giriş-çıkış panelidir. Ek olarak, tüm anakartların 1000’in üzerinde cihazla uyumlulukları onaylanmıştır ve uzun süreli güvenilirlik ve kalite sunulmasını garanti etmek için 7000 saati aşan zolu dayanıklılık testlerinden geçerler.

Bu anakartlar, daha hızlı ve kusursuz oyun oturumları için en yeni Intel Gigabit Ethernet ile donatıldılar. İşlemcinin ek yükünü azaltarak oyunlar için daha fazla işlemci gücü kalmasını sağlıyor ve olağanüstü yüksek TCP ve UDP işlem hacmi sunuyor. Fare ile kontrol edilen grafik tabanlı BIOS ise geliştirildi, artık EZ Ayar Sihirbazı-OC ve RAID de içeriyor. Bu araçlar sistem performansını akıllı biçimde ayarlayarak verilerin daha hızlı alınması ve yedeklenmesi için RAID yapılandırmasını düzenliyor.

M7G GiftBox with MB

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…