Anasayfa Haber ASUS TUF Z97 Serisi Anakartları Tanıttı

ASUS TUF Z97 Serisi Anakartları Tanıttı

Intel Z97 ile donatılan sağlam, dayanıklı ve güvenilir ATX ve mATX anakartlar, yeni bir tasarıma ve askeri sınıf bileşenlere sahip. İşte yeni TUF Sabertooth Z97 Mark 1, Sabertooth Z97 Mark 2, Gryphon Z97 ve Gryphon Z97 Armor Edition anakartların özellikleri…

ASUS, en yeni Intel Z97 Express yonga seti ile donatılan TUF Z97 Serisi anakartlarını tanıttı. Yeni TUF Sabertooth Z97 Mark 1, Sabertooth Z97 Mark 2, Gryphon Z97 ve Gryphon Z97 Armor Edition anakartlar en yeni 5. nesil Intel Core işlemcileri ve — sadece Sabertooth Z97 Mark 1’e özel olarak — yüksek hızda harici depolama imkanı sağlayan yeni 10Gbit/s SATA Express arayüzünü destekliyorlar. Hem ATX hem de mATX boyutlarında mevcut olan TUF Z97 anakart ise her türlü yapılandırmaya uygun.

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…

Sağlamlık, uzun süreli kararlılık, dayanıklılık ve cesur stili ile dünyaca ünlü olan TUF anakartların yeni modelleri, tüm bu özelliklerin yanı sıra askeriyeden ilham alan güçlü bir tasarıma ve baştan sona birinci sınıf bileşenlere sahip. Sağlam TUF anakartların termal yönetimleri, hassas fan kontrolü ve termal izleme imkanı sağlayan yepyeni TUF ICe soğutma özelliği ile iyileştirildi. Diğer özellikler arasında ise TUF anakartları daha serin, daha kararlı ve hatta daha güvenilir hale getiren kapsamlı Thermal Radar 2 soğutma kontrolü, yenilikçi tersine çevrilebilir fan teknolojisi Dust de-Fan ve VGA Fan Kontrolü bulunuyor.

ASUS_TUF_Z97_LEAD

Akıllı soğutma, sağlam yapı

Tüm TUF Z97 anakartlar, ASUS ekran kartlarının yanı sıra kasa ve sistem fanlarını da kontrol edebilmenize olanak sağlayan Thermal Radar 2 ile donatıldı. Fan ayarı ve sistem soğutma üzerinde tam kontrol sağlamak için tasarlanan özellik sessizlik, soğutma ve performans arasında mükemmel denge kuruyor. Ek olarak, dahili bir mikroçip olan yeni TUF ICe, son derece hassas sıcaklık takibi ve fan kontrolü sağlıyor. İster ayarları manuel olarak yapın ister Thermal Radar 2’nin otomatik tek tıkla optimizasyon özelliğini kullanın, kart üzerindeki sıcaklığın ve fan hızlarının takibi daima son derece doğru oluyor.
TUF Sabertooth Z97 Mark 1 ve Gryphon Z97 Armor Edition‘da TUF Fortifier da bulunuyor. TUF Fortifier, tüm anakartın arka plakasını dev bir radyatöre dönüştürerek ısıyı voltaj düzenleyici modülün (VRM) arkasındaki temel bileşenlerden uzaklaştırır, sıcaklığı düşürür. Bu modeller ayrıca, tüm anakartı kaplayarak ısı dağıtımını arttırmak için hava akımını optimize eden ASUS’a özgü özel kaplama Termal Zırh da kullanıyorlar. Yeni eklenen Dust de-Fan teknolojisi fanların tozu iç bileşenlerden uzaklaştırmasını sağlarken Dust Defenders ise sistemin içindeki ve dışındaki kullanılmayan portları toza karşı koruyor.

Kararlılık için tasarlandı, garantili memnuniyet için test edildi

TUF Sabertooth Z97 Mark 1 ile Gryphon Z97 Armor Edition üstün soğutma, kararlılık ve dayanıklılık için Termal Zırh, TUF Fortifier ve Dust Defenders ile donatıldı. Sabertooth Z97 Mark 2 ile Gryphon Z97 güvenilirlik sağlamak için askeri sınıf sertifikalı TUF bileşenleri ve kapsamlı soğutma kontrolü için TUF Ice ve Thermal Radar 2 ile donatıldılar.

ASUS-Z97-Sabertooth-Mark-1-Render1

Tüm TUF Z97 serisi anakartlar, en üstün güvenilirliği garanti altına almak için zorlu testlerden geçtiler. Askeri sınıf sertifikalı TUF bileşenleri, %13,6 daha soğuk çalışan yeni alaşımlı bobinler ile yenilendiler. TUF ESD Korumalar, hassas bileşenleri elektrostatik boşalmaya karşı korumak amacıyla uygun biçimde topraklama yapıldığından emin olmak için endüstri standartlarını ikiye katlayan düzeylerde test edildi. Sunucu sınıfı sistem testleri ve 1000’den fazla cihazla gerçekleştirilen 7000’in üzerinde uyumluluk kontrolleri sayesinde TUF Z97 anakartlar güven veren bir sağlamlıkla tasarlandılar. Bu yüzden her kart 5 yıllık garanti ile geliyor.

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…