Anasayfa Haber ASUS Z97 ve H97 Serisi Anakartları Satışa Sunuyor

ASUS Z97 ve H97 Serisi Anakartları Satışa Sunuyor

ASUS’un yeni anakartları Z97 ve H97 serisi ile birlikte SATA Express ve M.2 depolama desteğinin yanı sıra ASUS’a özgü 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisi ile geliyor. İşte yeni Z97 ve H97 anakartların öne çıkan özellikleri…

Z97M-PLUS_3DASUS, yeni Intel Z97 Express ve H97 Express yonga setleri ile donatılan ve 4., Yeni 4. ve 5. nesil Intel Core işlemcileri destekleyen (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-serisi/ Devil’s Canyon) ASUS marka anakart serisini tanıttı. ASUS Z97 ve H97 Serisi anakartlar, ister yüksek performanslı bilgisayar, ister güçlü bir oyun makinesi ya da multimedya eğlence merkezi olsun, her türlü masaüstü bilgisayar yapılandırması için ideal özellikler ile donatıldılar. Performansı ve güvenilirliği arttıran ASUS’a özgü teknolojilerin yanı sıra yeni ultra hızlı SATA Express ve M.2 depolama teknolojilerini de destekleyen ASUS Z97 ve H97 Serisi, kişisel bilgisayar deneyimini bir üst düzeye taşıyor.

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…

Yepyeni birinci sınıf bir görünüm

ASUS Z97 ve H97 Serisi anakartlar, yeni nesil Platform Controller Hub (PCH) yongası üzerinde kusursuz bir çember oluşturan benzersiz radyatör ile yepyeni bir tasarıma sahipler. Açık altın rengi ile anotlanan bu radyatör, yeni seriyi görsel olarak ayırt edici kılıyor. Bu tasarım unsurları, ASUS anakartların bu yeni serisini mükemmel biçimde tanımlayan mütevazı, incelikli ve kusursuz bir imaj oluşturarak inkar edilemez bir üstünlük havası sunuyor. Z97 ve H97 anakartlar, amacınız ister çalışmak, ister oyun oynamak ya da eğlenmek olsun, her türlü bilgisayar yapılandırmana uygun donanıma sahipler.

5 Yönlü Optimizasyon ile Kontrolü Elinize Alın

Z97-C_2DTabii ki dış görünüm her şey değil; ASUS Z97 anakartlar üstün performans, verimlilik ve güvenilirlik sağlamak için Dual Intelligent Processors 5 tarafından sağlanan 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisini içeriyorlar. ASUS’a özgü bu özellik, önceki sürümlerin ününe katkıda bulunarak bir anakartın çalışmasında önemli yere sahip olan her unsuru kontrol ve optimize etmenin en basit yolunu sunuyor. 5 Yönlü Optimizasyon, kullanmakta olduğunuz uygulamaya özel ağ ve ses ayarlarını kolaylıkla kişiselleştirebilmenizi sağlayan sezgisel bir ayar paneli olan yeni Turbo Uygulamasını içeriyor. Daha fazla dahili termal sensör ve işlemci fanı hızlarını varsayılan minimum değerin altında çalıştırabilme yeteneği sayesinde emsalsiz bir özelleştirilebilir fan kontrolü sağlayan Fan Xpert 3 de optimizasyon özelliklerinin arasında yer alıyor. Bu sayede sistem yükü hafif olduğunda ekstra sessiz çalışma ve güç tasarrufu sağlanabiliyor.

5 Yönlü Optimizasyon, önceki sürümde yer alan performansı arttıran TurboV İşlem Birimi (TPU), enerji verimliliğini geliştiren Enerji İşleme Birimi (EPU) ve daha fazla performans, verimlilik ve optimum güvenilirlik sağlayan DIGI+ Güç Kontrolü gibi özellikleri de içermeye devam ediyor.

5 Yönlü Optimizasyon ile performansı arttırmak için işlemcinin hızını kolaylıkla aşırtabilir (örn. Intel Core i7-4770K işlemci için %20 artış), fanlarda etkin soğutma ile sessizlik arasındaki en iyi dengeyi kurabilir, oyun verilerine öncelik tanıyabilir ya da son derece net oyun içi sohbet ve ses performansı için ses ayarlarını optimize edebilirsiniz. Bu kapsamlı akıllı optimizasyon özelliği ile sisteminizin tüm kontrolü sizde olacak.

Kusursuz ses performansı ve son teknoloji ürünü ağ bağlantısı

Z97-K_LineZ97 ve H97 anakartlar, kusursuz ses performansı sunan Crystal Sound 2 teknolojisi ile donatıldılar. Dahili fiziksel koruma, hassas ses sinyallerinin kalitesini korumak için sol ve sağ kanallarda ayrı katmanlar ve Japon yapımı ses kapasitörleri ile operasyonel amplifikatörleri (op-amp) de içeren birinci sınıf bileşenler sayesinde olağanüstü netlikte ve doğrulukta ses çıkışı sağlanıyor. Benzersiz de-pop devresi başlangıçta ortaya çıkan patlama gürültüsünü ses çıkışlarında azaltır. Kullanımı kolay kontrol paneli, oyun oynamanız, sohbet etmeniz, film seyretmeniz veya sevdiğiniz müzikleri dinlemeniz için gereken ses ayarlarını bir çırpıda optimize eder ve kişiselleştirir.

Gecikmesiz ağ bağlantısı için tasarlanan Turbo LAN yazılımı, fazla bilgiye gerek duymadan gecikmeleri azaltabilmenizi sağlayan kullanımı kolay bir arayüze sahip. Üstün bağlantı seçenekleri sunan seçili ASUS Z97 anakartlarda1 Intel Gigabit Ethernet’in yanı sıra yeni nesil dahili 802.11ac çift bant Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 da bulunuyor.

ASUS HomeCloud ile her şeye her yerden erişin

Evinde multimedya eğlence merkezi kurmak isteyenler için ASUS anakartlarda bulunan ASUS HomeCloud ile bir bilgisayarın tüm içeriğine uzaktan erişmek, anakartın kablolu ya da kablosuz ağı aracılığıyla multimedya içerikleri uygun cihazlarda oynatmak ve içerik nerede depolanıyor olursa olsun her yerden yönetmek mümkün. Dahili Wake-on-WAN özelliği ile tek bir akıllı cihaz kullanarak istediğiniz an, istediğiniz yerde bilgisayarınızı uzaktan çalıştırarak kontrol edebilirsiniz. Üstelik sabit diskinizi özel bulut alanına dönüştürerek depolama alanının kısıtlı kalması konusundaki endişelerinizi ortadan kaldırıyor.

Kanıtlanmış kalite ve uyumluluk için ASUS anakartlar

Z97M-PLUS_3DASUS, ürünlerinin kullanım ömürleri boyunca kalite garantisi sağlamak için zorlu uyumluluk ve onaylama standartları kullanır. ASUS 5X Koruma teknolojisi, sistemin uzun süre dayanıklı kalması için sadece en iyi bileşenlerin kullanılmasını sağlar. Bu bileşenlerden bazıları: DIGI+ VRM, DRAM aşırı gerilim koruması, ESD Korumalar, yüksek kaliteli 5K-sa katı kapasitörler ve korozyona dirençli paslanmaz çelik arka girş-çıkış panelidir. Kapsamlı sertifika programı, hem sunuculara hem de tüketicilere yönelik işlemciler, yüzlerce bellek modül, ekran kartları, depolama aygıtları, güç kaynakları, ağ aygıtları ve ekranlar da dahil olmak üzere binin üzerinde bileşen ve cihaz ile uyumluluk sağlamaya odaklanır. ASUS, 9 Serisi anakartlarının uyumluluk konusundaki üstünlüklerinden o kadar emin ki, herkesin görebilmesi için uyumlu tüm bileşenleri içeren Yetkili Satıcı Listesini (QVL) yayınlıyor.
Maksimum güvenilirlik sağlamak için her bir anakart 7.000 saatin üzerinde zorlu fiziksel testlerden geçer. Sıcaklık ve nem, uzun süre çalıştırma, güç açma/kapama, güç tüketimi, yerleştirme ve termal şok uygulanan testlerden sadece birkaçıdır. Uyumluluk sertifikalı her bileşen, her gün sorunsuz çalışacağından emin olmak amacıyla 24 saatlik yaşlandırma testinden geçer.

Yeni nesil anakartlar için yeni nesil aksesuarlar

Z97-C_BIOASUS NFC Express 2 kutusu ve ASUS Kablosuz Şarj Aleti aksesuarı ile 9 Serisi Anakartınıza geleceğin teknolojisini ekleyebilirsiniz. NFC Express 2 sayesinde bilgisayarınız ve akıllı cihazlar ile kablosuz olarak etkin biçimde etkileşim kurabilirsiniz. Bir cihazı NFC Express 2’ye dokundurarak bilgisayarınızdaki filmleri kaldığınız yerden oynatabilir, şifre ve diğer bilgileri yazmaya gerek kalmadan bilgisayarınızda oturum açabilir veya son senkronizasyondan sonra çektiğiniz fotoğraf ve videoları akıllı telefonunuzdan direkt bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz.

ASUS Kablosuz Şarj Aleti, kablo ve adaptör dağınıklığına gerek kalmadan Qi-uyumlu akıllı cihazları aletin üzerine yerleştirerek şarj edebilme olanağı sağlıyor.
ASUS NFC Express 2 ve Kablosuz Şarj Aleti belirli Z97 modelleri ile birlikte geliyor, ayrıca tüm ASUS 9 Serisi anakartlarla birlikte kullanmak için ayrı olarak da satılıyorlar.

Türkiye’nin ilk ASUS Z97 Deluxe Anakart inceleme videosu için tıklayın…