Anasayfa Haber Facebook, Google, Apple ve Microsof’tan Ortak Karar Çıktı!

Facebook, Google, Apple ve Microsof’tan Ortak Karar Çıktı!

kisisel-bilgiler

Bu dört büyük teknoloji firması, kişisel bilgilerin paylaşılması konusunda ortak karara vardı.

Hükümetlerin internet üzerindeki kişisel bilgileri hiçe saymasının ardından, birçok kullanıcı güvende olmadığını hissetmeye başlamıştı. Snowden belgelerinin ortaya çıkmasıyla, ABD’deki vatandaşların NSA ile gözetlendiği ortaya çıkmıştı. Kişisel bilgilerinin paylaşımı konusunda, birçok teknoloji devi de günah keçisi durumuna getirilmişti.

Bu yüzden Facebook, Google, Apple ve Microsoft geleceğe yönelik planları için ortak karar aldılar. Günümüzde internet kullanımı hızlı bir seviye ile artıyor. Kullanıcıların, kişisel bilgileri farklı farklı platformlar üzerinde bulunuyor. Bu platformlar her ne kadar farklı gözükse de, diğer büyük markalar tarafından satın alınıyor. Böylece çok fazla seçenek kalmıyor.

Teknoloji dünyasının 4 devi, suç arz eden, terörist saldırı olasılığı bulunan kişilerin bilgilerini hükümetlerle paylaşmak zorunda. Bazı durumlarda bu kısıtlamalar delinebiliyor. Bu yüzden eğer bir hükümet, kişisel bilgileri ister ve onay alırsa, bahsi geçen kullanıcı mutlaka bilgilendirilecek.

Kişisel bilgilerin paylaşıldığının bilinmesinin bir hak olduğu savunuluyor. Henüz bu konuda geçerli ve kapsamlı bir kural olmamasına karşın, bu dev isimlerin atılımıyla geleceğe yönelik düzenlemelerin yolu açılabilir. Öte yandan bu uygulamanın kötüye kullanılabileceği şüphesi bulunuyor.