Anasayfa Haber Samsung’tan Sağlığa Yararlı Etkinlik

Samsung’tan Sağlığa Yararlı Etkinlik

samsung-saglik-etkinlik

Teknoloji devi, önümüzdeki ay içerisinde sağlıkla ilgili bir etkinlik düzenleyecek.

Güney Kore merkezli Samsung, 28 Mayıs tarihinde San Francisco’da bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin başlığı ise Sağlık. Etkinliği Samsung’un Yarı-iletken üretici bölümü üstleniyor. Bu yüzden etkinliği yeni fitness ve sağlık ekipmanlarla alakası olacağına inanılıyor.

Samsung, geçtiğimiz aylarda akıllı bileklikleri Gear serisini piyasaya sunmuştu. Heart Rate sensörü sayesinde kullanıcının kalp atışlarını takip edebiliyor, bunun üzerinden analizler çıkarıyordu. Firmanın amiral gemisi Galaxy S5 içerisinde de bu sensörden bulunuyor. Birbirleriyle uyumlu çalışan cihazlar spor, atletizm, fitness alanlarında uğraş veren kullanıcıların beğenisini toplamıştı.

Etkinlikte ne tanıtılacağına ya da ne gösterileceğine dair net bir bilgi yok. Ancak söylentilere göre Samsung, Galaxy S5 için geliştirdiği yeni yazılımı S Health 3.0 sürümünü ortaya çıkartabilir.

Madalyonun öteki yüzünde ise Apple’ın geliştirici konferansı WWDC 2014 var. Firma iOS 8 mobil işletim sistemi ve yeni cihazlarının yanı sıra, sağlık başlığında piyasaya süreceği yeni yazılımlarıyla birlikte ürünlerini de kullanıcı beğenisine sunabilir.