Anasayfa Haber Windows XP Kullanıcılarına Müjde!

Windows XP Kullanıcılarına Müjde!

Windows Xp Logo

Microsoft, Internet Explorer’dan kaynaklı güvenlik açığını kapatmak için Windows XP’ye yama çıkaracak.

Geçtiğimiz günlerde IE 6’dan kaynaklı bir güvenlik açığı keşfedilmişti. Bu haberi Internet Explorer’da Yeni Bir Açık Fark Edildi başlığı ile sizlere duyurmuştuk. Saldırganlar bu açık kapıyı kullanarak, Windows kullanıcılarının kişisel bilgilerine ulaşabiliyordu. Windows’un Vista ile 8.1 işletim sistemi arasındaki sürümlerini tehdit eden açık için bir yama çıkarılacağı açıklandı. Bu yamayı Windows XP kullanıcıları da indirebilecek.

Microsoft, Windows XP için verdiği resmi desteği Nisan ayında bitirdi. Yani olası bir yazılım eksikliğine, güvenlik açığına karşı resmi destek verilmeyecekti. Bu durumda da XP kullanıcılarının 3. parti kişiler tarafından geliştirilen yazılımlara güvenmesi gerekiyordu. Ancak Microsoft, XP için destek vereceğini açıkladı.

Firma tarafından gelen açıklamaya göre keşfedilen açığın, resmi desteğin bitmesinden önce ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu yüzden Microsoft, Windows XP için resmi yama yayınlayacak. Redmond merkezli firmanın yöneticilerinden Adrienne HallWindows XP desteği Microsoft tarafından bitirilmiş olsa da, yaşanan olaylardan ötürü Windows XP’ye bir güncelleme gelmesine karar verdik” dedi.

Microsoft, güncelleme çıktığı zaman Windows XP kullanıcılarının otomatik olarak bildirim alacağını söyledi.