Anasayfa Haber iPhone Kullanıcıları Daha Dikkatsiz Oluyor

iPhone Kullanıcıları Daha Dikkatsiz Oluyor

iPhone 6

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre iPhone kullanıcılarının iletişim konusunda daha dikkatsiz olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde akıllı telefon kullanıcıları arasında yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırma, telefon kullanıcılarının iletişim, sosyal medya, mesajlaşma içeriklerine ne kadar hakim olduğu konusundaydı. Telefon ve mobil işletim sistemleri baz alınarak toparlanan verilere göre iPhone kullanıcılarının daha dikkatsiz olduğu ortaya çıktı.

Birleşik Krallık’taki her 5 iPhone kullanıcısından biri mutlaka yanlış bir kişiye mesaj gönderdiğini söylüyor. iPhone kullanıcılarını, %17 oranla Android kullanıcıları, %15 oranla BlackBerry kullanıcıları takip ediyor. Yaşanan dikkatsizliklerin özellikle özel konuşmaları ve cinsel içerikli (sext) mesajlaşmaları içermesi de şaşkınlıkla karşılaştı.

iPhone kullanıcılarının %20’lik bir kısmı çektikleri özel fotoğrafları, yanlış bir kişiye gönderdiklerini belirtiyor. İsim benzerliği, numara benzerliği ortaya utanç verici durumlar çıkartabiliyor. Siz siz olun, özel konuşmalar gerçekleştirirken, mesajı kime attığınıza bir kez daha dikkat edin.