Anasayfa Haber Samsung Galaxy Tab S Serisine Ait Teknik Özellikler Sızdırıldı

Samsung Galaxy Tab S Serisine Ait Teknik Özellikler Sızdırıldı

samsung-galaxy

Gücünü Exynos 5 işlemciden alacak Galaxy Tab S serisine ait teknik özellikler ortaya çıktı.

Samsung, tablet pazarındaki payını kimselere kaptırmak istemiyor. Güney Kore’li teknoloji devinin üzerinde çalıştığı yeni tabletine dair ilk sızıntılar ortaya çıktı. Galaxy Tab S serisinin teknik özellikleri görenleri büyüleyecek cinste.

Firmanın Galaxy Tab S serisine 8.4-inç ve 10.5-inçlik iki yeni tablet çıkartacağı söyleniyor. Haberlere göre cihazların içerisinde parmakizi sensörü bulunacak. Eğer söylentiler doğruysa piyasadaki ilk parmakizi sensörüne sahip tabletler olacak. AMOLED ekrana sahip WQXGA panel tabletler 2560×1600 çözünürlük sergiliyor.

Tabletlerde, firma tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli Exynos 5 yonga kullanılacak. Big.little teknolojisine sahip işlemci 4 çekirdekli 1.9 GHz frekans hızında işlem yapabilen Cortex-A15 ve 4 çekirdekli 1.3GHz’lik Cortex A7 yongalardan oluşuyor. Cihazların Android 4.4.2 KitKat mobil işletim sistemi ile çalışacağı söyleniyor. Elbette Samsung’un Touchwiz arayüzü de yüklü olarak sunulacaktır.

Galaxy Tab S cihazların arka kısmında çift 8 Megapiksellik kamera, ön tarafında ise 2 Megapiksel kamera bulunacağı belirtiliyor. IR blaster, DLNA ve Bluetooth 4.0 bağlantı noktalarına sahip tabletlerin WiFi ve 4G LTE modelleri piyasaya sürülecek.

Yeni serinin, Tab 4’e benzeyeceği düşünülüyor. Ancak daha ince ve hafif olacak. Böylece iPad Air ve Sony Xperia Z2 tabletlerle de rekabete girebilecek. Gri ve siyah olmak üzere iki farklı modelin kullanıcıya sunulacağı belirtiliyor.

Samsung tarafından henüz resmi bir açıklama yok. Fiyat ve çıkış tarihi hakkındaki açıklamaların yakın zamanda Güney Kore’li firma tarafından yapılması bekleniyor.