Anasayfa Haber YouTube Yasağı Kalkıyor! İşte Mahkeme Kararı

YouTube Yasağı Kalkıyor! İşte Mahkeme Kararı

Youtube

YouTube’un Türkiye’de yasaklanması büyük tepki çekmişti. TİB tarafından yapılan işlem ile servis sağlayıcılar Dünya’nın en büyük video sitesi YouTube’a erişimi engellemişti. Ancak YouTube’un avukatı Gönenç Gürkaynak tasafından açılan dava, YouTube lehine sonuçlandı.

Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuru, YouTube’un kapatılmasının iptali ve yürütmenin durdurulması için yapılmıştı. İfade özgürlüğüne aykırı olarak nitelenen uygulamanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yani AİHM kararlarına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Hükümlerine aykırı olduğu belirtilmişti.

Ayrıca daha önce Twitter’ın Anayasa Mahkemesi tarafından erişime açılması da bir emsal oldu. Sonuçta yürütmenin durdurulması kararı alındı ancak halen pratikte yasak kaldırılmış değil. Eğer Ankara 4. idare Mahkemesi’nin kararı TİB tarafından uygulanmazsa Anayasa Mahkemesi’nin devreye girmesi söz konusu. Zaten hali hazırda YouTube tarafından eş zamanlı olarak idari mahkemenin yanısıra Anayasa Mahkemesine yapılmış bir başvuru da bekliyor.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…