Anasayfa Haber HP’den Bulut Teknolojisine 1 Milyar Dolar Yatırım

HP’den Bulut Teknolojisine 1 Milyar Dolar Yatırım

Hewlett-Packard

Hewlett-Packard, bulut-tabanlı teknolojileri geliştirmek amacıyla OpenStack oluşumuna 1 Milyar Dolar’lık yatırım yapacak.

HP, bulut-tabanlı teknolojileri bir adım yukarıya çıkartmak için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Açık-kaynak ile kurulan bulut bilişimleri üzerine yoğunlaşmış OpenStack platformuna tam 1 Milyar Dolar yatırım yapılacak. HP, geçirdiği zor yılların ardından yeni CEO’su Meg Whitman ile beraber eski şanlı günlerine dönmeyi amaçlıyor.

Firma hali hazırda HP Helion ismi adı altında bulut-tabanlı servisler sunuyor. OpenStack’ın farkı ise birçok firmanın desteği oluşmuş bir platform olması. Bu platform aslında Rackspace ve NASA tarafından kurulmuştu. Ancak zamanla  AMD, Intel, Canonical, SUSE Linux, Red Hat, Cisco, Dell, IBM ve Yahoo! gibi firmaların da desteğini ve yatırımlarını aldı.

Bu yatırım ile birlikte bulut servislerine hizmet veren 2 adet veri merkezinin sayısı, önümüzdeki 18 aylık süreç içerisinde 20’ye çıkarılacak. Yani önümüzdeki 2 yıl boyunca yapılacak yatırım sayesinde bulut servisler geliştirilecek, yeni mühendislerle anlaşılacak ve üst düzeyde işlem yapabilen uygulamalar sunulacak.

Araştırmacılara göre HP’nin yatırımı kendisi açısından yeterli. Ancak Google, Microsoft ve Amazon gibi firmalarla rekabete girmek için yeterli değil. HP en azından böyle bir yatırım ile önemli bir adım atmış olacak.